Lebedele din Deltă s-au mutat pe litoral

Lebedele care populează pe timpul verii Delta Dunării s-au mutat la începutul anului pe Litoral, la Eforie Sud, acolo unde oamenii s-au grăbit le fotografieze şi să le hrănească. Gratioase şi, multe dintre ele, neobişnuit de prietenoase, acestea s-au oprit să petreacă iarna în apropierea țărmului.

Într-un mic golf din Eforie Sud, la Capul Turcului,  şi-au făcut apariţia la început de an câteva zeci de lebede graţioase, dar şi foarte prietenoase.  Acestea se apropie de oameni ori de câte ori sunt ademenite cu o bucaţică de pâine pe care ştiu că o vor primi doar dacă ies din apă.

Teoretic, iarna este perioadă de iernare pentru lebede care, dacă nu pleacă în alte zone, stau în zona de coastă pentru că pot să se hrănească mai uşor, acolo găsind alge din belşug. Specialiştii sunt de părere că lebedele ar fi trebuit să plece demult din România, însă au fost păcălite de temperaturile neobişnuit de ridicate.

Biologii spun că apariția lebedelor în această perioadă pe Litoral nu este tocmai obişnuită dar păsările caută de obicei apele mai calde și mai puțin agitate.

Lebedele sunt protejate de lege, așa că oricine încearcă să le captureze trebuie să știe că amenzile pot ajunge la 60 mii de lei sau pedeapsă cu închisoare, între 3 luni și un an.

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: