Legea poliţiei: Atac armat dacă asmuţi un câine asupra altei persoane

Una dintre schimbările propuse pentru Legea poliției va fi introducerea unei definiții largi a atacului armat, ce va include chiar și atacul cu ajutorul unui animal. Proiectul de act normativ a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Internelor.

Astfel, persoanele care vor instiga la atac un animal vor săvârși, practic, un atac armat, așa cum reiese din proiectul de lege al ministerului, ce include modificări la Legea poliției.

Practic, animalele vor reprezenta, alături de armele de foc, obiecte, substanțe și dispozitive, instrumente de atac armat.

„Polițistul are dreptul să solicite oricărei persoane care face obiectul unor măsuri polițienești, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat, să țină mâinile la vedere și/sau să adopte o poziție inofensivă care exclude săvârșirea unei acțiuni violente îndreptate împotriva acestuia. (...) În înțelesul prezentei legi, prin atac armat se înțelege atacul săvârșit de o persoană cu o armă de foc sau cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor”, este explicat în inițiativa legislativă, în condițiile în care Legea poliției nu definește acum, în mod expres, ce înseamnă atac armat.

Conform expunerii de motive a proiectului, definiția are în vedere faptul că nu doar cu armele de foc se pot face vătămări grave sau omoruri, ci și cu alte instrumente, scrie avocatnet.ro.

Vizualizări: 672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: