Legumicultorii din Gorj se pregătesc să iasă cu răsaduri la vânzare

Tot mai mulți gorjeni din mediul rural și nu numai se preocupă de grădinărit, acest lucru fiind determinat atât de dorința de a consuma legume bio, cât și de creșterea prețurilor în piețe și supermarket-uri. Cei care cultivă răsaduri susțin că cererea este în creștere de la an la an.

Mariana Groza, din comuna Bălănești, cultivă răsaduri de ani buni și, datorită calității produselor sale, numărul clienților a crescut constant de la an la an. Astfel, nu mai este nevoie să meargă cu răsadurile la piață.

"Anul acesta avem peste 30.000 de fire de răsaduri de roșii, ardei și castraveți. O să punem și noi, dar și vindem răsaduri. Nu mergem cu ele în piață pentru că avem proprii noștri clienți, care ne sună și vin să le cumpere direct de la noi acasă. Avem o clientelă fidelă pe care am câștigat-o de-a lungul timpului, iar aceștia sunt mulțumiți de calitatea recoltei. Vom menține prețurile de anul trecut, respectiv 1,5 lei pe fir de răsad pentru grădină și doi lei pentru solar. În ultimii ani, numărul celor care cumpără răsaduri a crescut semnificativ, fiind determinat de dorința oamenilor de a consuma sănătos și de necesitatea de a face economii, având în vedere creșterea prețurilor la legume în piețe. Chiar dacă nu dispun de solarii, aproape oricine poate să aibă o mică grădină".

Răsadurile vor fi disponibile pentru vânzare după data de 1 aprilie, iar în piețele din Târgu-Jiu, prețul unui fir de răsad va varia între 1,5 și 3 lei, în funcție de soi.

Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: