Sindicalist: În cariere, se fac artificii nesănătoase

Un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia atrage atenția că trebuie relocat personalul din zonele unde nu mai este activitate intensă spre carierele unde e deficit de oameni și se lucrează la foc continuu. În caz contrar, salariații sunt expuși riscului de a se accidenta la locul de muncă.

“E un haos al resursei umane și al programului de lucru. Cum să lucrezi șapte zile pe săptămână când de luni până vineri nu produci nimic? Mai vii și în weekend ca să ce?”, s-a întrebat sindicalistul Nelu Roșca.

Roșca a mai declarat că plecarea la pensie a multor salariați se resimte serios în rândul celor rămași mai ales că nu au fost făcute angajări în loc. Mai mult decât atât, cei angajați pe perioadă determinată nici nu au fost pregătiți profesional de companie ca să poată înlocui specialiștii care se pensionează, mai susține Roșca.

“Vorbim de o relocare din perimetrele care nu au rezerve ori nu pot exploata rezerva. Mențin acești salariați pentru că au plecat la pensie mulți. Au plecat de pe toate palierele. Ei au plombat pe anumite zone, dar cu determinați care nu au stabilitate. În alte zone unde există producție chiar forțată e deficit de personal. Trebuie să lucrezi șapte zile din șapte, dar faci artificii nesănătoase. De dragul de a fi director, să încasezi un salariu mare, să nu-ți asumi luarea unor decizii ca să menții sănătoasă activitatea asta e catastrofal. Nu va lua nimeni din afară să ia decizia închiderii acestei activități, că o luăm noi singuri prin lipsa de implicare”, a mai spus Nelu Roșca, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: