Liber la angajări de şoferi în primării

Primăriile din Gorj au primit undă verde la angajări de şoferi. Este vorba despre acele primării care au primit la începutul anului şcolar microbuze şcolare, dar care s-au plâns că nu au şoferi care să le conducă. În Gorj sunt zece primării care au primit câte un microbuz la începutul lunii septembrie şi, deşi s-au plâns că nu are cine să le conducă, primarii spun că nu vor face angajări în perioada următoare.

Cele zece primării care au primit microbuze şcolare la începutul lunii pot răsufla uşurate. Executivul a aprobat luni prin ordonanţă de urgenţă ca schema de personal a primăriilor să fie suplimentată cu numărul de microbuze primite de fiecare dintre ele. Chiar şi aşa primarii refuză acum să facă angajări. „Eu am două microbuze şi am deja doi şoferi. Nu voi angaja că nu am pentru ce, copiii au şoferul lor şi mai am un şofer în primărie. Nici copiii nu sunt aşa mulţi, undeva la 180 de copii care fac naveta”, a declarat Emil Răgman, primarul din Prigoria.

Excavatoristul conduce microbuzul

Şi comuna Slivileşti a primit un microbuz şcolar, dar primarul nu va scoate niciun post la concurs. Spune că şoferul buldoexcavatorului poate conduce şi microbuzul şcolar pentru că a făcut cursurile necesare. „Deocamdată nu voi scoate postul la concurs, am doi şoferi şi două microbuze. Băiatul care era pe buldoexcavator l-am pus acum pe microbuz, după ce a făcut cursurile necesare. O să fie mai greu la iarnă când o să fie cu deszăpezirea, dar ţinând cont că va fi şi vacanţă ne vom descurca”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Post vacant la Baia de Fier

Primarul comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, este printre puţinii primari care vor scoate totuşi postul la concurs. „Noi am primit un microbuz pentru că nu aveam decât unul în stare bună. Mai aveam unul, dar acela e obosit, e un ARO din acela vechi pe care cred că o să-l scoatem din folosinţă. Noi l-am pus în folosinţă pe cel nou, dar îl conduce un angajat al primăriei. Acum o să scoatem la concurs un post de şofer”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.

Printre primăriile care au mai primit microbuze şcolare se numără Albeni, Aninoasa, Săcelu, Berleşti, Glogova, Turburea şi Ioneşti.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: