Sute de naişti şi fluieraşi, aşteptaţi să cânte în Piaţa Prefecturii

Directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Ştefan Popescu, şi-a propus să organizeze miercuri la Târgu Jiu cel mai mare spectacol la care să participe naiştii şi fluieraşii pe care i-a pregătit în cei 40 de ani de activitate ca profesor. Sunt aşteptaţi să concerteze în Piaţa Prefecturii artişti instrumentişti cu vârste cuprinse între 7 şi 82 de ani. 

Maestrul Ştefan Popescu spune că speră să reunească laolaltă în cadrul acestui spectacol cel puţin 130-140 de artişti din rândul elevilor şi foştilor elevi de la Şcoala Populară de Artă, cât şi din secţiile externe din judeţ ale acesteia. Mai sunt şi foşti elevi ai săi pe care nu a putut să-i contacteze şi speră să afle şi ei de acest spectacol, astfel încât să ajungă la repetiţii. De-a lungul vremii, Ştefan Popescu a îndrumat circa 1000 de elevi. “Vreau să-i strâng miercuri la ora 14, aici la Teatrul de Vară, să facă o repetiţie şi pe cei care au 30-50 de ani. Vreau să vină şi cei cu care nu am putut să iau legătura. Am cam în jur de 100 de naişti şi fluieraşi şi vreau să fie cei mai mulţi din ţară şi din lume. Cei care sunt în secţiile externe ale Şcolii Populare de Artă, avem câteva secţii unde sunt instructori care au fost elevii mei. Vin şi cei care formează formaţia Jiana, circa 40. Cei care vor asista la spectacol vor vedea cei mai mulţi naişti şi fluieraşi”, a spus Ştefan Popescu.

Spectacolul va începe la orele 19 în Piaţa Prefecturii şi face parte din programul Consiliului Judeţean Gorj de promovare turistică “Vino acasă la Brâncuşi”. Mai toate melodiile care vor fi interpretate în grup vor fi din repertoriul Mariei Lătăreţu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: