Dispensarul TBC, redeschis la Novaci. Ambulatoriul, funcţional de astăzi!

Spitalul Novaci a depus dosarul pentru acreditare şi aşteaptă vizita comisiei de la Bucureşti la sfârşitul lunii octombrie. În vederea obţinerii avizului favorabil, noua conducere a dispus amenajări de spaţii şi modificări în structura spitalului. Începând de astăzi, la Novaci va funcţiona Ambulatoriul şi va fi redeschis Dispensarul TBC, activitatea acestuia fiind sistată în urmă cu aproximativ 8 ani. Atât autorităţile locale, cât şi reprezentanţii spitalului spun că nu au emoţii în privinţa acreditării, mai ales că documentaţia a fost întocmită de o firmă din Bucureşti care a mai acreditat aproximativ 50 de spitale din ţară.

Spitalul Novaci este singurul din judeţ care nu a amânat vizita Comisiei de acreditare, specialiştii de la Bucureşti fiind aşteptaţi la sfârşitul lunii octombrie. „Noi am fost planificaţi pentru acreditare în trimestrul III şi am ţinut foarte mult să nu amân vizita comisiei. Pe data de 8 septembrie am depus dosarul la  Bucureşti şi aşteptăm să ni se comunice cu exactitate data la care va sosi comisia. Estimăm că va veni la sfârşitul lunii octombrie, cel mai târziu la începutul lui noiembrie. Nu am nici un fel de emoţii în ceea ce priveşte acreditarea pentru că am făcut foarte multe renovări şi am beneficiat de sprijinul unei firme specializate din Bucureşti care a mai acreditat 47 de spitale”, a declarat Emil Grigore, directorul Spitalului Novaci.

Printre realizările efectuate în vederea acreditării spitalului se numără: funcţionarea Ambulatoriului şi redeschiderea Dispensarului TBC. Ambele vor deveni funcţionale începând de astăzi. „În cadrul Ambulatoriului vor funcţiona cabinete de pediatrie, medicală, chirurgie, pneumologie, ORL şi oftalmologie. Majoritatea vor fi deschise începând de luni, excepţie vor face cabinetele de ORL şi oftalmologie pentru care aşteptăm medici la 1 ianuarie. Tot de luni va fi redeschis şi Dispensarul TBC, care nu a mai funcţionat de aproximativ 8 ani. Aici au fost făcute amenajări, s-au obţinut toate avizele şi autorizaţia sanitar-veterinară”, a declarat Emil Grigore.

O altă condiţie impusă pentru acreditarea spitalului vizează amenajarea unei încăperi pentru vestiarele personalului medical. Şi aici lucrurile stau bine pentru că lucrările sunt avansate. „Am amenajat o încăpere separată, de 100 mp, unde vor fi mutate toate vestiarele de pe secţii. Aici vor exista şi grupuri sanitare cu duşuri. Începând de luni vom scoate toate vestiarele de pe secţii. Personalul va îmbrăca ţinuta medicală înainte de a ajunge în secţii”, a mai precizat managerul Spitalului Novaci.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: