Liber la nunţi şi botezuri, dar nu pentru toată lumea

Începând cu data de 1 iunie se vor putea organiza evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane, respectiv nunţi, botezuri sau alte evenimente. Nu este însă pentru toată lumea ci numai pentru cei care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală.

CNSU a propus ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

De la 1 iunie vor putea fi organizate evenimente în aer liber la care să fie prezente până la 1.000 de persoane, cu măști de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Li se va permite să participe celor vaccinați, dar și celor care au test PCR sau antigen negativ, ori pot face dovada că au avut Covid-19 în ultimele 90 de zile. Ultimii vor trebui să prezinte: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test ce să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu cel mult 14 zile anterior desfășurării activității.

 Pe de altă parte, se vor putea organiza evenimente culturale, artistice și de divertisment cu mai mult de 1.000 de persoane, dar la acestea vor putea participa doar cei vaccinați anti-Covid-19 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare.

Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, chiar și cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene este permisă cu participarea unui număr de maximum 70 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție.

Vizualizări: 8,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: