Liberal: Libere date de PSD pentru a atrage electoratul

Liberalul gorjean Victor Banţa spune răspicat că nu e de acord cu zilele libere oferite cadou de guvernanţi. Guvernul Dăncilă a decis să acorde bugetarilor o mini-vacanţă de Sfânta Maria. „România a devenit o ţară de vacanţă”, spune fostul prefect Banţa, care a şi făcut un calcul al zilelor în care românii nu muncesc.

Conform politicianului, ar fi în jur de 130 de zile libere pe an. „Aceste libere sunt date de guvernul PSD cu scopul ca oamenii să mai beneficieze de mini-vacanţe în care să cheltuie bani pe bunuri şi servicii. Aceşti bani cheltuiţi nu se duc altundeva decât în consum, consum care face parte din PIB şi generează o falsă creştere de PIB, de aşa manieră să se încadreze în indicatorii macroeconomici despre care cu toţii ştim, deficit de până la 3%. Acest lucru este făcut pe de o parte pentru a mobiliza, capabiliza şi a atrage parte din oameni din punct de vedere electoral, iar, pe de altă parte, de a crea o falsă creştere economică”, a declarat Victor Banţa.

Salariaţii din sistemul public beneficiază de două zile libere în 16 şi 17 august. Având în vedere că şi data de 15 august este zi nelucrătoare – Adormirea Maicii Domnului, va fi liber întreaga perioadă 15-19 august 2018. Guvernul a stabilit că aceste două zile libere vor fi recuperate de bugetari în zilele de 25 august şi 1 septembrie – cu program normal sau programul de lucru se prelungeşte în mod corespunzător, recuperarea efectuându-se până în data de 7 septembrie 2018.

Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: