Contre dure între Caragea şi Popeangă: Miliţianule, pe mine mă întrebi ce am făcut?

Acuzaţii extrem de dure între fostul deputat Vasile Popeangă şi fostul şef al IPJ Gorj, candidatul independent de anul trecut, Viorel Caragea. Într-o emisiune de la Radio Infinit, fostul parlamentar i s-a adresat în mod repetat lui Caragea cu apelativul „Miliţianule”, asta după ce, cu o zi înainte, într-o altă emisiune radio, Popeangă susţinea că Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu ar fi avut „protecţie” de la nivel înalt pentru a nu fi implicaţi în anchete penale. Fostul şef al IPJ Gorj a cerut public instituţiilor statului să îl verifice dacă el este implicat în „protejarea” celor doi politicieni, dacă nu, Popeangă să răspundă pentru faptele sale.

Viorel Caragea a cerut să intervină prin telefon pentru a discuta cu Popeangă. „Domnule Popeangă, vă spun aşa: aţi profitat de PSD, aţi profitat de cine aţi vrut, de poziţie şi ce aţi făcut pentru Gorjul acesta? Eu nu înţeleg de ce conducerea PNL vă mai lasă să vorbiţi! Eu cer organelor abilitate să cerceteze ce prostii a putut să scoată. Dumneata erai pe lângă Ponta toată ziua şi te văitai că nu te mai pune pe listă. Să îi aprindeţi lumânări lui Doru Filip în fiecare zi şi lui Ionel Manţog că nu au vrut să facă jocurile altora. Eu am jurat să îmi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, nu am trădat ca dumneavoastră partide. Ce aţi făcut pentru Gorj?”, a spus Caragea.

Vasile Popeangă a răbufnit şi din „miliţian” nu l-a scos pe fostul şef al IPJ Gorj preţ de câteva minute. Fostul deputat a ţipat pur şi simplu în emisiune, fiind extrem de nervos în timpul dialogului pe care l-a avut cu Caragea. „Nu vreau să intru în dialog şi în replici cu dl. Caragea. Eu am citit legea când dumneata nici nu ştiai despre lege. Împreună cu nişte oameni minunaţi am făcut o întreprindere care se numea IUM Târgu Jiu la care dumneata ai fost pregătitor completator, care trebuia să fii dat afară că nu ştiai să faci nişte bonuri de consum. De acolo te-au luat şi te-au făcut sergent major de Miliţie. Asta am făcut eu printre altele. Miliţianule, pe mine mă întrebi ce am făcut? Toate evoluţiile pe care le-au avut se ştiu de către oamenii cu care ai lucrat în sistem. Nu ţi-e ruşine? Uiţi cum ai plecat de la Sibiu şi de aici. Ai rămas cu cele mai rele apucături de la ultimul loc de muncă. Ce să ascult de la tine, un miliţian. Tu critici pe toată lumea mă, oameni care şi-au făcut studiile la zi şi au făcut ceva în judeţul acesta. Te-a prins Revoluţia sergent major. Miliţianule, cine eşti tu să critici pe toată lumea!?!”, a spus Popeangă.

Viorel Caragea a declarat ulterior că nu exclude posibilitatea de a ajunge în instanţă cu fostul deputat pentru a clarifica lucrurile. El crede că, până atunci, Popeangă ar trebui să dea dovadă că este liberal şi să renunţe la pensia pe care o primeşte pentru mandatul de fost parlamentar PSD. „Dacă e un liberal autentic ar trebui să iasă public şi să anunţe că renunţă la pensia pe care o primeşte pentru mandatul cât a fost la PSD. Aşa liberal autentic este că ia pensie pentru ce a muncit la PSD. Şi mai are şi rude în funcţii de conducere puse de PSD. Nu ştiu de ce liberalii nu discută în interiorul lor lucrurile astea, dar e treaba lor pentru că apoi tot ei or să se mire de ce iau procente puţine în alegeri. Pentru că au asemenea oameni printre ei, de aia”, mai declară Caragea.

Vizualizări: 4,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: