Liberalii şi pesediştii cred că s-au fraierit unii pe alţii

Întâlnirea dintre ACD, adică PNL şi PC, şi PSD a fost previzibilă. La sfârşit, liderii au anunţat că preşedintele Dian Popescu a fost întru totul de acord ca PSD să aibă mai multe primării şi chiar municipiul Târgu-Jiu şi Consiliul Judeţean. Chiar dacă Dian Popescu tuna şi fulgera că va rupe protocolul şi chiar a avut contre cu liderii PSD, până la urmă a fost de acord cu ce i s-a propus. ACD va pune primari în 30 de localităţi, iar în restul PSD. Oricum, PNL Gorj are acum 15 primari, iar PSD 35. Spectacolul va continua deoarece trebuie să se stabilească localităţile în care îşi vor pune candidaţi.

Deşi au avut numai de pierdut la întâlnirea care a avut loc ieri, liberalii se poartă ca nişte mieluşei şi se declară mulţumiţi cu împărţeala făcută. Dacă în urmă cu câteva zile preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, susţinea că nici nu se gândeşte să ia mai puţine primării, acum se declară extrem de mulţumit că Alianţa de Centru Dreapta va numi candidaţi în 30 de localităţi, faţă de 33 cât îşi doriseră iniţial, iar PSD în 40 de localităţi. În cadrul aceleiaşi întâlniri s-a stabilit ca primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean să le revină tot social-democraţilor gorjeni. „Ne-am înţeles. Pot să vă spun că sunt mulţumit că ne-am înţeles. Deci, PSD-ul îşi va numi candidaţi în 40 de localităţi, iar ACD-ul în 30. Eu mă declar foarte mulţumit şi pot să vă asigur că uniunea va funcţiona foarte bine”, susţine Dian Popescu.

Dian Popescu le mulţumeşte celor de la PSD

Consolarea liberalului este aceea că ACD-ul a primit în plus un post de consilier judeţean. „Totodată Alianţa de Centru Dreapta a primit şi un post de consilier judeţean, cedat de PSD, ceea ce mi se pare extrem de mulţumitor şi vreau să le mulţumesc pe această cale celor de la PSD că au gândit raţional şi au acceptat această înţelegere”, adaugă Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Cine nu tace va fi exclus

Ordinele de la centru sunt clare şi precise, aşa că oricine vrea să-şi păstreze funcţia în partid, nu are decât să tacă. „Trebuie să mergem pe un drum comun şi oricine va face declaraţii care nu sunt la locul lor va fi exclus, indiferent de funcţia pe care o are în partid. Este foarte bine că ne-am înţeles şi sunt convins că de acum încolo colaborarea noastră va fi deplină. Semnarea protocolului va fi reluată în localităţi şi nu cred că mai este cineva care ar putea fi împotrivă”, susţine Florin Cărciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Începe lupta între PNL şi PC?

Cea mai scăzută voce o are însă conservatorul şef, Ilie Petrescu. Acesta nu poate face decât să se conformeze cu hotărârile luate şi să aprobe spusele colegilor. Stă la pândă, deoarece protocolul încheiat cu PNL-ul îi permite să-şi numească candidaţi în toate localităţile din judeţ, mai puţin primăria reşedinţă de judeţ şi Consiliu Judeţean. Totodată în cadrul primei şedinţe care a avut loc între partidele Uniunii Social Liberale de la Gorj s-a stabilit că nu vor mai fi organizate conferinţe de presă separate la cele trei partide, ci o singură conferinţă susţinută sub sigla USL-ului.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: