Liceu extins și modernizat

Liceul din comuna gorjeană Roşia de Amaradia va fi extins şi modernizat. Aici va fi construită şi o sală de sport, în locul terenului de fotbal sintetic. Primarul din localitate susţine că, atunci când investiţia va fi gata, comuna se va putea mândri cu unul dintre cele mai mari şi dotate licee din Gorj.

Sala la sport este finanţată prin Compania Naţională de Investiţii şi are o valoare de 670.000 de lei. "Sala de sport se va construi chiar în centrul comunei, lângă primărie şi liceu, acolo unde este acum un teren de fotbal sintetic. Nu dispunem de foarte mult spaţiu şi de aceea va fi o sală mai mică, dar care va fi folosită de toţi elevii din comună", a precizat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

O investiţie de 1.000.000 de euro se va face şi la liceul din localitate. Unitatea de învăţământ va fi reabilitată, extinsă, modernizată şi dotată cu cele necesare. "Vreau să vă spun că în comuna Roşia de Amaradia va fi unul din cele mai mari şi mai dotate licee din Gorj. Efectiv mai facem un corp de şcoală. În prezent sunt elevi suficienţi, dar ne gândim că pe viitor, dacă numărul copiilor scade, noi avem un avantaj. Avem o unitate de învăţământ pusă la punct şi, dacă se vor desfiinţa unităţi de învăţământ, în mod sigur nu se va întâmpla asta cu cele dotate şi modernizate. Noi o să stăm liniştiţi", a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: