Spor de pericol anulat și recuperat de funcționarii din primărie

Victorie în primă instanță pentru angajații unei primării din județul Gorj. Rămași fără sporul de condiții periculoase, salariații s-au revoltat și l-au acționat în judecată pe primar. După patru termene, Tribunalul Gorj le-a dat câștig de cauză.

Acțiunea a fost formulată în instanță de către Sindicatul Liber al Funcționarilor Publici din Primăria Municipiului.

„Admite acţiunea. Anulează dispoziţia nr. 640/06.08.2019 emisă de Primarul Municipiului Motru. Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sporului de condiţii periculoase sau vătămătoare în cuantum de 5% din salariul de bază începând cu data de 01.07.2019 şi în continuare, cât timp sunt întrunite condiţiile de acordare, în raport de timpul efectiv lucrat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Gorj”, a decis vineri o instanță a Tribunalului Gorj.

Cei peste o sută de salariați ai primăriei ar fi trebuit să primească un spor de 15%, însă acesta a fost redus cu 5%, pentru ca ulterior să fie anulat. Primarul Gigel Jianu și-a explicat decizia la vremea respectivă. În plus, primăria se confrunta cu mari probleme financiare. „Nu avem un buletin de determinare corespunzător privind condițiile de lucru din primărie. L-am considerat eronat și am cerut refacerea lui. Până când se refac aceste teste, am decis suspendarea acordării acestui spor”, a spus Jianu.

Funcționarii publici s-au considerat discriminați, mai ales că sporul de 5% a rămas pe statul de plată al angajaților din poliția locală, creșă și asistență medicală școlară.

Vizualizări: 3,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: