Norvegienii vor să investească din nou la Târgu-Cărbunești

Un loc de joacă modern și un teren sintetic! Sunt următoarele planuri pe care le au norvegienii pentru copiii din orașul Târgu-Cărbunești. După ce au investit bani în realizarea pieței second-hand din oraș, iar acum comercianții de acolo își desfășoară activitatea în condiții civilizate, norvegienii s-au întors în Gorj și au în plan investiții și pentru copiii din oraș.

Mai exact, explică primarul Dănuț Birău, delegația din Norvegia a anunțat că are în plan să sprijine autoritățile locale să facă un loc de joacă modern în oraș și un teren sintetic.

Nu sunt însă singurele investiții pe care le are în plan municipalitatea. „Am avut o întâlnire cu o delegație din Norvegia care acum trei ani ne-a ajutat în realizarea acelei piețe second-hand. Acum vrem să investim la o grădiniță și o școală din localitate cu ajutorul dumnealor, să investim într-un loc de joacă modern și un teren sintetic de sport pentru copii. În general, în aceste proiecte pe care le-am avut cu norvegienii și Federația elvețiană, partea noastră era de 10-20%, pe partea de fonduri europene 2%. Pe 5 martie, se va da ordinul de începere la lucrările la podul de la Ștefănești, o investiție de patru milioane de lei. Urmează să fie scoasă la licitație asfaltarea a 4 kilometri de drumuri în satele aparținătoare, undeva la 45 de miliarde de lei vechi”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, la TV Sud.

În acest an, primăria promite să asfalteze drumuri și, săptămâna viitoare, scoate la licitație un proiect important ce privește modernizarea spitalului din oraș. „Vom mai asfalta străzi, drumuri, vom investi și în infrastructura școlară, la creșe, avem un proiect pe fonduri europene. La spital, vom scoate la licitație, săptămâna viitoare, proiectarea și execuția ambulatoriului. Tot la fel, un proiect european de două milioane de euro, unde contribuția noastră este de 2%”, a mai explicat Dănuț Birău.

Vizualizări: 4,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: