Licitaţia pentru depozitul carierei Roşia, din nou contestată

Noul depozit al carierei Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu va fi realizat prea curând, din cauză că pierzătorul licitaţiei contestă permanent câştigătorul. Cum pierde o contestaţie, cum face alta, punând în pericol peste o mie de locuri de muncă de la cea mai bună carieră a CE Oltenia.

Societatea Armeanca Prest Com din Târgu Jiu a câștigat licitația organizată de Complexul Energetic Oltenia pentru realizarea unui nou depozit pentru cariera Roșia. De trei ori au fost depuse contestaţii de către societatea Energomontaj București, celălalt ofertant, toate fiind respinse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Cum și ultima contestație a fost respinsă, societatea perdantă a depus o acțiune în instanță, la Curtea de Apel Craiova. Acțiunea a fost înaintată în data de 7 iulie, iar magistrații din Bănie nu au acordat deocamdată termen de judecată. "Este o contestație pe rolul Curții de Apel Craiova și mai mult nu avem ce spune în momentul de faţă", a explicat Alin Stamatoiu, reprezentant al societăţii Armeanca Prest Com.
Cariera Roşia nu-şi poate reînnoi autorizaţia de mediu în lipsa unui nou depozit. Vechiul amplasament de stocare a cărbunelui extras la cariera Roșia a fost închis de autoritățile de mediu pentru că era situat într-o zonă locuită din Rovinari și afecta cetăţenii prin praf şi zgomot. Compania vrea să realizeze noul depozit pe un teren al carierei după ce nu a reuşit să cumpere de la cetăţenii din Fărcăşeşti suprafeţele necesare de teren pentru realizarea investiţiei în zona stabilită iniţial. Compania cumpărase deja o suprafaţă destul de mare, însă insuficientă pentru realizarea investiţiei.

Vizualizări: 728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: