Licitație cu scop caritabil în Gorj. Ajutați un băiețel să se facă bine!

O nouă campanie umanitară a fost începută de un grup de voluntari din Gorj. Aceștia scot la licitație mai multe obiecte vechi în speranța că vor obține bani să ajute un copil de nici trei ani care suferă de o boală gravă. Luca este din Ionești, dar de când s-a născut a stat mai mult prin spitale, iar familia are nevoie de bani ca să-l vadă sănătos. Tot pentru el, va avea loc și un spectacol caritabil în orașul Turceni.

„Se liciteaza aceste produse care sunt din donații. Nu le cunosc valoarea, dar sunt lucrate foarte bine și aș dori să ajungă acolo unde sunt prețuite, unele sunt obiecte de colecție.  Avem 3 piese de ascutitori, ceainic care este din alamă și este foarte frumos. Bănuții obținuți din vanzarea lor vor ajunge la Luca”, a anunțat Cristina Lia, pe pagina sa de Facebook.

Tot aici, Cristina a spus care este povestea băiatului pentru care luptă alături de alți voluntari din Gorj: „La nici trei ani şi la o vârstă în care alţi copii descoperă lumea prin joacă, Luca-Ionut Ionascu îşi petrece aproape toate zilele pe drumuri spre spitale si clinici particulare. Diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă, micuţul din Ionesti, județul Gorj, însoţit în permanenţă de mama sa (Bianca-Andreea), tatăl său (Florin-Daniel) fiind plecat peste hotare pentru a strânge bani, urmează un tratament de recuperare neuro-motorie si aproape zilnic merge la masajul kinetoterapeutic care ar putea să îi dea şansa la o viaţă cât de cât normală”.

Luca suferă de paralizie cerebrală infantilă și tetrapareza spastică, iar familia sa are nevoie de bani mulți ca să-l ducă la spital aproape zilnic. „După naştere, Bianca, mama lui Luca, a trebuit sa afle de un diagnostic teribil pentru micuţ, paralizie cerebrală infantilă (PCI) si tetrapareza spastica. Tetrapareza spastica este, de fapt, un grup de tulburari cerebrale (paralizie cerebrala) care afecteaza toate cele patru membre - atat mainile, cat si picioarele. Boala este definita de spasticitatea sau incordarea neobisnuita a membrelor. În prezent, la cei doi ani şi opt luni, micuţul are aptitudinile unui bebeluş de 8 luni, o evoluţie datorată exclusiv efortuilor susţinute pe care le face familia pentru Luca. Toate fondurile care se vor strânge vor fi pentru micuț si familia acestuia pentru deplasări, cheltuieli suplimentare (mancare,cazare etc.) drumurile pe care familia împreună cu micuțul le face la București din 3 in 3 luni la spitale pentru controale si pentru drumurile aproape zilnice la kinetoterapie”, a mai scris Cristina Lia.

Cei care vor să dea o mână de ajutor, au la dispoziție două conturi:

Cont lei: RO85BRDE170SV40900541700, deschis pe numele Bianca-Andreea Ionascu

Cont lire GB65HBUK40131022185040, pe numele Florin-Daniel Ionascu

Tot pentru a strânge bani pentru Luca, pe 15 ianuarie, va avea loc un spectacol caritabil în orașul Turceni. Mai mulți interpreți de muzică populară vor să cânte ca să-l ajute pe Luca. Prețul unui bilet este de 15 lei.

Galerie foto



Vizualizări: 1,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: