Rânca, mai aglomerată pe zi ce trece. Pârtia e ca un furnicar

Vacanța prelungită a făcut ca stațiunea Rânca să fie tot mai căutată de turiști din toată țara. Și în acest weekend, pârtia din centrul stațiunii a fost arhiplină. Peste șapte mii de turiști s-au cazat în cabanele și pensiunile din Rânca numai în aceste zile.

Stațiunea Rânca atrage tot mai mulți turiști cu fiecare zi. Zăpada de aproape un metru de pe pârtia din centrul stațiunii face ca sporturile de iarnă să fie practicate în condiții excelente, iar aglomerația e la ordinea zilei. Pârtia este împânzită de turiști care fie schiază, se dau cu sania ori se încălzesc cu vin fiert. “Sunt foarte mulți turiști. Cred că undeva peste 7 – 8000 de turiști care au ajuns în aceste zile la Rânca. S-a dovedit că stațiunea atrage tot mai mulți turiști mai ales că este deschisă pârtia și se poate schia în condiții bune”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.

Cei mai mulți dintre turiști se întorc mâine acasă. „Sunt foarte mulți turiști care și-au făcut rezervări pentru acest weekend. Am plecat mulți dintre cei care au petrecut Revelionul aici și acum a venit alt val. Se schiază foarte bine pe pârtia din centrul stațiunii, la telescaun. Vremea este frumoasă. Noi i-am obișnuit pe turiști să îi așteptăm tot cu bucate tradiționale, cu cârnați, caltaboș, chiar și acum după sărbători”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Vizualizări: 1,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: