Trafic de coșmar spre stațiunea Rânca: N-am văzut atâtea mașini în viața mea!

Primele zile din 2020 au adus aglomerație de nedescris spre stațiunea Rânca. Sute de turiști au fost blocați pe drumul ce duce spre stațiune. Coloana de mașini s-a întins chiar și pe patru kilometri, iar șoferii au avut nevoie de nervi de oțel pentru că au mers cu 5-10 km/oră.

La orele prânzului, traficul a fost cel mai intens. S-a mers în ritm de melc spre Rânca. „Nu am văzut atâtea mașini în viața mea pe acest drum. Mergem destul de des în stațiune. Am venit și iarna, dar ca acum nu am mai prins așa aglomerație”, a spus un șofer. „Este foarte trist că se întâmplă acest lucru. Îmi arată aplicația de trafic că se merge în fața noastră cu 5-6 kilometri pe oră. Am făcut doi kilometri aproape într-o oră. Nu e admisibil așa ceva”, a spus un alt turist.

Alții nu au mai avut nervii necesari să continue drumul așa că au făcut cale întoarsă. „Nu mai rezist. Mai am puțin până la intrarea în stațiune, dar nu vreau să pierd timp din vacanță. Mă întorc și mergem în altă parte, unde să putem vizita ceva. Mergem la peșterile din zonă. Venim din Galați. Am mai fost la Rânca, dar nu am mai găsit aglomerație ca acum. Se circulă bară la bară și nu pot să stau blocat în trafic. Mai bine ne plimbăm”, a spus un alt turist.

Locurile de parcare nu au fost suficiente pentru numărul mare de mașini care au ajuns în stațiune. „An de an urmăresc aspectul acesta și coada e din ce în ce mai lungă în fiecare an în aceste zile. În fiecare an, a treia zi după Revelion, coada se adâncește spre Novaci. De 20 de ani, nicio autoritate nu a făcut absolut nimic pentru Rânca. Sunt foarte mulți turiști. Miracolul Rânca atrage mult și oamenii găsesc aici ce nu găsesc în alte locuri. Ei ar trebui ajutați. Atât ei cât și cei care au afaceri aici. Uitați cum sunt primiți oamenii la Rânca. Locuri de parcare lipsă. Avantajul este că nu e atât de multă zăpadă naturală ca să blocheze traficul și mai tare”, ne-a spus Radu Miruță, proprietarul unei cabane la Rânca. 

Vizualizări: 11,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: