Bani pentru profesorii din Roșia de Amaradia

Vești bune pentru profesorii din comuna gorjeană Roșia de Amaradia care au dat în judecată primăria să primească drepturi restante de aproape șapte ani. Autoritățile au primit bani de la Guvern și și-au achitat deja datoria către executorul judecătoresc. Concret, este vorba de tichete de masă pe care dascălii aveau dreptul să le primească în urmă cu mai mulți ani, dar pe care nu le-au mai primit așa că au dat primăria în judecată.

După procese întinse pe câțiva ani, dascălii au reușit să obțină câștig de cauză. Au apelat la un executor judecătoresc și au cerut autoritățile banii restanți. Primăria a reușit să facă rost de bani. Este vorba de circa 400 de mii de lei care au fost virați deja în contul executorului judecătoresc.

Primarul localității Roșia de Amardia, Liviu Cotojman, a explicat cum s-a ajuns în această situație: “Au fost niște tichete de masă care se dădeau în perioada cât Emil Boc a fost premier. După căderea Guvernului Boc, nu s-au mai putut acorda aceste drepturi. Nu aprobau Finanțele Gorj să se prindă în buget. La trei ani după acest lucru, au făcut o acțiune în instanță, au câștigat. S-a ajuns în situația să se apeleze la un executor și după atâția ani, la rectificarea din luna decembrie a Guvernului Orban, ca urmare a solicitării Primăriei Roșia de Amaradia, s-au acordat aceste drepturi. Am și făcut ordinul către executor și profesorii pot să ia legătura cu executorul pentru a-și încasa aceste drepturi restante”.

Vizualizări: 1,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: