Lider PNL: În fiecare şedinţă distrugem o organizaţie. PSD joacă!

Liberalii gorjeni nu-şi explică de ce copreşedinţii Tudor Barbu şi Dan Vâlceanu au distrus partidul. Cei doi sunt tot greu de suportat în fruntea partidului, mai ales că atitudinea lor este una dictatorială. Puţini sunt cei care îndrăznesc să mai vorbească despre „situaţia de criză” din partid, după ce unii au fost daţi afară, iar alţii ameninţaţi cu excluderea. Desemnarea lui Octavian Lupulescu pentru Primăria Târgu Jiu a încins spiritele, iar persoane cu state vechi în PNL se aşteaptă la declanşarea unui adevărat „război” în cadrul partidului. Dezamăgit este şi Liviu Cotojman, unul dintre primarii liberali cu cele mai bune rezultate. Acesta spune că a atras atenţia celor doi copreşedinţi de faptul că PNL Gorj riscă să ajungă printre ultimele 10 organizaţii din ţară.
Candidaţii PNL incluşi în sondaj pentru Primăria Târgu Jiu, dar trădaţi de conducerea de partidului, sunt compătimiţi de colegi. Marius Bălu, fostul preşedinte al PNL Fărcăşeşti, ştia încă din luna octombrie că va apărea un al şaselea candidat. „Eu v-am spus încă din luna octombrie că nu va fi niciunul din cei cinci candidaţi. La vremea respectivă, Vâlceanu ne-a spus într-o şedinţă a Biroului Local de la Fărcăşeşti că nu va fi niciunul dintre cei cinci candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu. Îmi pare de rău pentru că toţi au muncit. Eu ştiam de acum câteva luni că vor fi trădaţi. Dan Vâlceanu, când m-a întrebat pe mine de ce nu sunt de acord cu Drăgoescu, mi-a zis să mă pun în situaţia celor de la Târgu Jiu, că trebuie să accepte un alt candidat. Am văzut imagini de la conferinţa de presă şi parcă erau la un priveghi, le mai lipsea decedatul şi câte o lumânare în mână. Tot respectul pentru doamna Niculina Mocioi care a avut demnitate şi nu a participat la acest circ. E de apreciat, o femeie care nu s-a lăsat călcată în picioare de Barbu şi Vâlceanu. Îmi pare rău că un partid de talia PNL a ajuns într-un asemenea hal”, a declarat Marius Bălu. Acesta crede că, la Târgu Jiu, PNL nu va ieşi nici măcar pe locul al doilea. „Pe Octavian Lupulescu nu-l cunoaşte lumea, nu are notorietate, nu-l cunosc nici măcar membrii de partid. În condiţiile astea, nu numai că PNL va pierde Primăria Târgu Jiu, dar nu va fi nici măcar pe locul doi, dacă Marcel Romanescu va candida de la un alt partid. Nu poţi să ieşi cu o persoană pe care n-ai evaluat-o niciodată, este posibil ca Octavian Lupulescu să fie mai slab decât PRU sau decât alt partid. Şi-au bătut joc de oamenii lor, i-au pus într-un sondaj, iar candidaţii respectivi au plătit o căruţă de bani pentru acel sondaj, iar acum i-au umilit într-un hal fără de hal. Nu ştiu cum gândesc şi ce urmăresc cei doi copreşedinţi ai PNL Gorj, dar vă spun că n-am mai întâlnit aşa ceva până acum. Am fost în acest partid din anul 2007, a fost şi domnul Manţog, domnul Ruşeţ, domnul Cosmin Popescu, dar ca acum nu a fost niciodată. Se vede din afara partidului că totul se prăbuşeşte. Actuala conducere a distrus partidul”, spune Bălu.    

„Riscăm să ajungem printre ultimele 10 organizaţii din ţară” Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia, a încercat să-şi convingă colegii în Biroul Permanent Judeţean de săptămâna trecută că Marcel Romanescu este cea mai bună variantă pentru Primăria Târgu Jiu, însă fără rezultat. „Am încercat în şedinţa Biroului Permanent Judeţean să scot în relief faptul că Marcel Romanescu este cea mai bună variantă pentru Primăria Târgu Jiu. Am atras atenţia celor doi copreşedinţi că modul în care s-a procedat n-a fost unul democratic. În urma discuţiilor, domnul Marcel Romanescu şi-a retras intenţia de a candida pe motivul că a simţit că nu are sprijinul organizaţiei municipale şi al celei judeţene. Am părăsit sala pentru că am constatat că lucrurile nu merg în direcţia pe care ne-o dorim, chiar dacă unii nu au curajul să recunoască acest lucru”, a declarat Liviu Cotojman, prim-vicepreşedintele PNL Gorj.  Acesta crede că neînţelegerile din PNL avantajează PSD. „De la BPJ la BPJ distrugem câte o organizaţie, am exclus oameni din partid, iar aceşti oameni au plecat cu electorat în spate fără să aducem altceva. Am atenţionat şi biroul de acest lucru. În ritmul ăsta riscăm să ajungem printre ultimele organizaţii PNL din ţară. Situaţia de criză din PNL Gorj îi avantajează pe cei de la PSD, care acum cheamă lăutarii”, a precizat Cotojman. 

„Lumea s-a săturat de Barbu şi de Vâlceanu”
Organizaţiile de la Drăguţeşti, Rovinari, Fărcăşeşti, Motru, Turceni şi, cel mai probabil, cea de la Târgu Jiu au fost distruse într-un timp foarte scurt, iar în alte câteva mocnesc neînţelegerile. Irinel Ungureanu, fostul viceprimar de la Drăguţeşti, crede PNL Gorj va avea rezultate dezastroase la alegeri. „Nu este normal ca aceşti doi oameni să distrugă organizaţii în permanenţă, aşa s-a întâmplat şi la Drăguţeşti, şi la Rovinari, şi la Fărcăşeşti. Nu ştiţi cum s-au purtat cu cei de la Rovinari, când au vrut să-l excludă pe domnul Stanciu, nu ştiţi ce vorbe jignitoare s-au spus în acea şedinţă. Nu este normal să se procedeze aşa, acum toată lumea ar trebui să aibă un singur scop, câştigarea alegerilor. Veţi vedea ce război va fi la o organizaţia municipală Târgu Jiu. Sunt oameni care au pus suflet, care au muncit pentru partid, iar acum sunt trădaţi. În perioada următoare, vor mai fi distruse şi alte organizaţii PNL din judeţ, veţi vedea”, a declarat Irinel Ungureanu.  Acesta susţine că liberalii nu mai au nici un gram de încredere în copreşedinţii partidului. „Vreau să vă spun că toată lumea s-a săturat, a ajuns timpul să nu mai aveam încredere în nimeni. La alegeri va fi un dezastru, iar asta nu pentru că nu sunt oameni capabili, ci pentru că Vâlceanu şi Barbu îşi bat joc de oameni care au pus suflet. Sunt numai interese, numai interese. Se exclud oameni din partid, fără nici o analiză. Nu ai nici un cuvânt de spus în partidul tău. E posibil să umilească oameni de valoare? Ce urmăreau la Rovinari, să-l dea pe Staicu afară? Cum pot să umilească un om de talia lui Marcel Romanescu? La Drăguţeşti, ce rău am făcut eu? Hai să-i dăm afară pe toţi care nu execută ordinele lor. Nu se poate să procedeze aşa, doar ca ei să trăiască bine”, a precizat Ungureanu. 

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: