Lider PNL: Işfan este acuzat de fapte penale

Vicepreşedintele PNL Gorj, Puiu Diaconescu, a aflat motivul pentru care PSD vrea să scape de inspectorul şcolar general Ion Işfan. Liberalul, care săptămâna trecută avea o părere bună despre Işfan, a spus că un control al Ministerului Educaţiei a scos la iveală fapte de natură penală care au avut loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Puiu Diaconescu a fost certat în propriul partid după ce a spus că PSD nu are motive să îl suspende din partid pe Işfan. Între timp a aflat că motivul real al PSD este altul decât cel declarat. „PSD nu este corect în relaţia cu Işfan. Şi vă spun de ce. Ar fi putut să spună opiniei publice ce ştiu eu astăzi. Că domnul Işfan a avut corpul de control de la ministerul de resort, care are calitatea să verifice managementul ISJ, că a găsit anumite lucruri şi deficienţe la nivelul inspectoratului, că unele depăşesc competenţa de rezolvare pe linie administrativă a oamenilor din minister şi că anumite aspecte petrecute în inspectorat, nu neapărat toate la nivelul lui Işfan, sunt de natură penală”, a spus Puiu Diaconescu la TV Sud.

Liberalul crede că liderii PSD Gorj ştiau aceste aspecte când au luat decizia să îl suspende pe Işfan din calitatea de vicepreşedinte al organizaţiei municipale: „Domnul de la PSD, cunoscând aceste aspecte de la minister, şi-a luat o măsură de precauţie, pentru cazul în care cineva din inspectorat sau chiar Işfan va fi trimis în judecată”.

Puiu Diaconescu susţine că a contat şi faptul că Işfan începuse să emită pretenţii pentru funcţii mai mari în partid: „Pe de altă parte, Işfan începuse să emită pretenţii în partid, că şi-ar dori să fie secretar general. Deci a lovit şi în colegii de acolo. Astea sunt problemele lor interne, pe care nu am eu calitatea să le judec”.

Biroul Permanent Judeţean al PSD Gorj a decis săptămână trecută să propună comitetului executiv suspendarea lui Işfan din funcţia de vicepreşedinte al PSD Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: