Vîlceanu îl acuză pe Iriza de manipulare, dar cu argumente false

Modificările aduse Codului Silvic au trecut de Senat, urmând a fi dezbătute în Camera Deputaţilor. O modificare mult aşteptată de Complexul Energetic Oltenia, deoarece vor fi simplificate procedurile privind defrişarea unor terenuri forestiere. În acest moment, mai multe fronturi de lucru sunt blocate, deoarece compania nu reuşeşte să obţină avizele pentru defrişarea pădurilor.

Senatorii liberali au votat împotriva acestor modificări, fără excepţie, iar de la Uniunea Salvaţi România doar un senator a fost „pentru”. Motiv pentru senatorul ALDE de Gorj, Scarlat Iriza, să spună că „PNL şi USR şi-au semnat sentinţa la moarte în Gorj şi Dolj, prin acest vot împotrivă”.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, l-a acuzat pe Iriza de manipulare, spunând că 14 liberali au votat „pentru” şi chiar şi-au atras critici pentru asta. Potrivit site-ului oficial al Senatului, toţi cei 21 de liberali prezenţi au votat împotriva modificării Codului Silvic. „Senatorii Partidului Naţional Liberal au fost criticaţi în spaţiul public tocmai pentru că au votat aceste modificări. Domnul Iriza e total pe lângă subiect. Vă rog frumos, înainte să îl mai lăsaţi să peroreze şi să spună tot felul de aberaţii, să îl întrebaţi la ce anume se referă. (...) 14 senatori liberali au votat aceste modificări. La noi nu funcţionează ca la ei, la ALDE, cu linia partidului, avem conştiinţă. Fiecare votează cum consideră că este bine. 14 senatori PNL au votat aceste modificări”, a spus Vîlceanu, adăugând că „ăştia de la PSD şi ALDE cred că pot să manipuleze cum vor ei”.

Liberalul Dan Vîlceanu a spus că o dovadă este votul electronic. Dar, tocmai votul electronic îl contrazice. Potrivit senat.ro, toţi cei 21 de liberali au votat împotrivă, semn că Vîlceanu fie a făcut o confuzie, fie a dezinformat.

Preşedintele PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, care a votat pentru modificarea Codului Silvic, a spus că atât el, cât şi Iriza, au expus situaţia Complexului Energetic Oltenia, pentru a obţine votul colegilor lor. „Nu este vorba numai de cei peste 13.300 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, care vor avea un loc de muncă asigurat, ci şi de importanţa CEO în sistemul energetic naţional”, a spus Cârciumaru.

ERATĂ

Dan Vîlceanu a venit cu precizări pe pagina de socializare, recunoscând că a greșit. „Am declarat jurnaliștilor că o parte din colegii din PNL au votat pentru acest proiect. Trebuie să spun că am făcut confuzie cu un alt proiect, legat tot de fondul forestier. Am greșit și sper să nu fiu judecat prea dur”, arată deputatul, precizând că el va vota modificările în Camera Deputaților, care e for decizional.

Galerie foto


Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: