Liderii politici s-au pozat cu stadionul, înainte de schimbarea guvernului

Predarea către Primăria Târgu Jiu, mai precis către primarul Marcel Romanescu, a unui document care era aşteptat de mai mult timp de la Ministerul Dezvoltării, a fost marţi prilej de pelerinaj pentru o serie de politicieni, parlamentari sau reprezentanţi ai autorităţilor locale care au venit să se laude că ei au realizat investiţia de la Târgu Jiu.

Primarul explicase deja că predarea stadionului de la CNI către primărie e doar o formalitate, pentru că documentele se semnaseră deja de mai mult timp şi era aşteptat doar documentul de predare – primire. Ca să predea acest document, reprezentanţii PSD, în frunte cu senatorul Florin Cârciumaru, prefectul Cristinel Rujan şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, au convocat aproape întreg  partidul  la stadion ca să predea primarului Marcel Romanescu o mapă cu documente. La plimbarea prin stadion a liderilor PSD au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de  Investiţii, care însă nu au fost lăsaţi să spună nimic, pentru că presa convocată acolo de urgenţă ar fi avut întrebări legate de caracteristicile acestui stadion.

Singurul care a vorbit despre stadion din partea ministerului a fost viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, deşi la eveniment au fost prezenţi şi doi directori din cadrul CNI care nici măcar nu au mai fost prezentaţi.

Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile-Daniel Suciu a recunoscut că stadionul a fost predat cu întârziere: „Prin suportul guvernului a fost acordat sprijin pentru Primăria Târgu Jiu şi pentru a se realiza acea parte care îi revenea primăriei, dacă ne ascundem după deget tot ne vom vedea. Ar fi trebui ca acest stadion să fie inaugurat cel puţin odată cu cel de la Craiova, dar acum este finalizat şi pe 25 octombrie va fi inaugurat de echipa locală Pandurii Târgu Jiu”.

Stadionul din Craiova, despre care a vorbit ministrul, a fost finalizat în toamna anului 2017, după cel de la Târgu Jiu, care la momentul respectiv  era deja finalizat şi închis pentru conservare.

În contractul iniţial termenul de  execuţie al stadionului  era de 18 luni de la predarea amplasamentului, iar cum cel vechi a fost predat în 2014, în 2016 ar fi trebuit să fie predat deja cel nou, dar, între timp, bugetul alocat nu a mai fost suficient şi pentru racordarea stadionului la utilităţi şi a fost nevoie de o suplimentare.  Suma alocată inițial era de 24 milioane euro, din care 2  milioane de euro partea primăriei, aceasta fiind suplimentată anul acesta cu cinci milioane de euro.

Galerie foto



Vizualizări: 2,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: