Liderii PSD Gorj nu-l vor pe Miron Cozma în judeţ

Reacţii surprinzătoare ale liderilor PSD Gorj, după cele câteva zile petrecute de Miron Cozma în judeţ. „Nu știu ce tot caută Cozma în județ. Am înțeles că, oricum, oamenii îl primesc cu ostilitate”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. “Miron Cozma nu are ce căuta în carierele miniere”, a spus vicepreşedintele PSD Gorj, Dorin Hanu. Cozma are un mic sindicat în Gorj şi caută să-şi atragă membri, legea dându-i dreptul să facă asta. Sindicalistul recunoaşte că nu este primit peste tot cu braţele deschise, dar susţine că oricum nu şi-ar dori să reprezinte mineri care nu îl vor în fruntea lor. Cât priveşte reacţiile politice împotriva sa, Cozma le pune pe seama faptului că şi-a propus să fie justiţiar, să demaşte fapte de corupţie.

Justițiarul Cozma confirmă faptul că prin carierele pe la care a trecut nu a fost primit întotdeauna cu brațele deschise. El spune că nu are nicio problemă din acest punct de vedere pentru că nu dorește să fie în fruntea unor mineri care nu l-ar dori ca lider. E convins însă că va putea spune adevărul în continuare, deși simte că prezența sa prin Gorj îi deranjează pe mai marii județului, ieri chiar șeful PSD Gorj, Florin Cârciumaru întrebându-se ce tot caută Cozma pe aici.

„A venit Justițiarul în Gorj. Nu am mamă, nu am tată, Dumnezeu să-i ierte că sunt morți. Nu am soră, nu am frate, deși am un frate în Vale, singurul pe care îl recunosc de lider sindical. Nu sunt omul nimănui, doar al minerilor care mă vor. Nu am venit aici pentru a-mi face campanie, ci pentru a fi al minerilor, asta dacă mă merită, pentru că eu am făcut pentru ei 11 ani de pușcărie.  Am de plătit lunar, timp de 22 de ani, câte 10 milioane de lei vechi din pensia mea. Eu am venit aici cu demnitate și le-am spus minerilor că mor încet, așa cum s-a întâmplat în Valea Jiului, unde Ponta și gașca lui văd că încep să descopere mine viabile, după ce le-au închis cam pe toate. Am fost în cariere și normal că nu m-au primit peste tot. La ce te așteptai de la unul ca Roșca la Roșiuța, să mă lase pe mine să îi iau locul? Eu am o adresă de la administrația CEO, aprobată, prin care pot să intru oriunde în orice carieră. Sunt lider sindical și nici nu aș avea nevoie de așa ceva, dar am zis să cer și o astfel de aprobare ca să nu fie discuții. Eram hotărât să-i bag în pușcărie pe directorii de la Motru și Jilț că nu m-au lăsat să discut cu oamenii, pentru că asta înseamnă să interzici un lider, dar am renunțat, deocamdată. Constat pe zi ce trece că sunt cu șapte secole mai deștept ca ei, că doar de asta am devenit și poet”, spune Cozma, glumind pe final, despre cele două zile petrecute la începutul acestei săptămâni în Gorj.

A discutat cu Caragea despre un Serviciu Anticorupţie

Miron Cozma este o cunoștință mai veche a șefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, încă din vremea protestelor de acum 20 de ani, dar în ciuda disputelor din trecut, relația dintre cei doi a devenit una normală, mai ales după ce fostul sindicalist șef din Valea Jiului și-a executat pedeapsa la care a fost condamnat de Justiție. Acum el a mers împreună cu un avocat al său și a discutat cu șeful Poliției Județene și cu cel al Jandarmeriei din Gorj despre o serie de probleme pe care le-a strâns de la minerii cu care a discutat prin cariere, Cozma vorbind despre un Serviciu Anticorupție pe care îl are la sindicate.

„Am mers la șeful Poliției Gorj și la șeful Jandarmerii, ca să fie foarte clar. Nu am fost la Caragea, ci la șeful IPJ Gorj, pe care l-am perceput ca un om corect. I l-am prezentat pe avocatul meu Constantin Aninoiu care este șef al biroului anticorupție pe care îl am la sindicate. O să mă prezint și la procurorul general al României și o să cer o anchetă pentru că ce vile am văzut eu pe aici prin Târgu Jiu nu vezi nici în cartierul Primăverii din București. Păi Condescu are trei vile și eu stau într-un apartament de două camere, la etajul 8 al unui bloc, pe banii soției și nu știu care dintre noi a luptat mai mult pentru mineri. Am rămas stupefiat să văd atâtea vile prin Târgu Jiu și să nu se facă nicio anchetă. Șeful IPJ mi-a spus totuși că sunt anchete în derulare și că nu poate vorbi despre ele”, spune Cozma. Acesta s-a plâns și despre furturile de cărbune sau de fier vechi de prin cariere, dar acolo Poliția a făcut deja dosare și arestări, vilele fiind cele care îl contrariază pe Cozma cel mai mult.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: