PP-DD: Avem forţă! PD-L: Trebuie să ne unim! PNL: Dacă se rupe USL…

Niculina Mocioi a fost aleasă sâmbătă preşedinte al PP-DD Gorj, în echipă cu Ilie Petrescu – primvicepreşedinte şi Marian Pungan – secretar general. La conferinţa de alegeri au participat ca invitaţi liderii PP-DD de la centru, dar şi trei importanţi lideri de la nivel local: Dian Popescu - preşedinte PNL Gorj, Dan Vâlceanu – preşedinte PD-L Gorj şi Aurel Popescu – preşedinte PSD Târgu Jiu. La conferinţă, au fost transmise mesaje de „unitate a opoziţiei într-un judeţ special”.

PP-DD a organizat sâmbătă, 15 februarie 2014, Adunarea Generală de Alegeri. Delegaţii au ales noul Birou Permanent Judeţean. Reconfirmată în funcţie, Niculina Mocioi, a dat garanţii că partidul este unul solid şi că va fi un adversar redutabil în alegerile ce urmează. “Eu mă bazez pe echipa cu care merg de doi ani, am reuşit să ne închegăm, să ne înţelegem, să împărţim treaba în aşa fel încât să avem sub control toate organizaţiile. Mesajul meu este unul de mobilizare, avem forţă şi s-a putut constata astăzi că PP-DD, în niciun caz, nu se destructurează”, a declarat Niculina Mocioi.

alegeri_pp_dd

Din cele 186 de voturi valide, un singur vot a fost împotrivă. Prezent la eveniment, Liviu Neagu, secretarul general al partidului, a comentat pe seama rezultatului obţinut în urma votului. “Niculina a câştigat mai zdrobitor decât a câştigat USL alegerile”, a spus acesta, spre amuzamentul celor prezenţi. Niculina Mocioi a primit aprecieri şi din partea preşedintelui partidului, Simona Man. “Îţi mulţumesc pentru munca pe care ai depus-o, pentru seriozitatea cu care ai privit acest proiect şi pentru întreaga ta activitate, atât în Parlamentul României, cât şi aici în organizaţia de la Gorj”, a spus preşedintele PP-DD. La eveniment au mai fost prezenţi Valentin Blănariu, preşedintele PP-DD de la Caraş Severin şi Ion Mihart, liderul organizaţiei de la Mehedinţi.

PDL Gorj vrea colaborare cu PP-DD

La alegerea Biroului Executiv au fost invitaţi şi lideri de la celelalte partide politice. Liderul PDL Gorj i-a îndemnat pe pepededişti să facă opoziţie împreună. “Prezenţa mea astăzi alături de dumneavoastră se vrea a fi şi un semnal, că trebuie să ne unim, pentru că, în Gorj, avem de-a face cu o situaţie specială, pe care, probabil, şi colegii dumneavoastră din conducerea centrală o cunosc. Vorbim de un judeţ care de 20 de ani este roşu”, a precizat acesta. 

aurel_popescu_dan_valceanu_dian

Pe de altă parte, liderul PNL Gorj a fost îndemnat de cei prezenţi la alegeri să treacă în opoziţie. Dian Popescu le-a transmis că vor face alianţă, dar numai în cazul în care Partidul Naţional Liberal va ieşi din USL. „Dacă noi, Partidul Naţional Liberal, intrăm cumva în opoziţie, faţă de o nouă conducere şi PP-DD va fi în opoziţie, bineînţeles, vom face alianţă în opoziţie, dar în acest moment discutăm de alianţa Uniunea Social Liberală din care facem parte şi nicio clipă nu mă gândesc că USL se va rupe şi cred că nici n-ar fi de bun augur”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: