Primarul Ciocea ştie cum să scoată bani de la Ion Călinoiu

O adresă trimisă de un primar PSD preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu dezvăluie, potrivit PDL Gorj, reţeta de a obţine fonduri pentru comunităţi: ameninţări şi şantaj.  Primarul acuzat se apără şi spune că în acest fel obţine bani pentru investiţiile din comunitate. Este vorba de o adresă din 2011, semnată de Ciocea, prin care primarul îi reproşa lui Călinoiu că acordă bani doar celor umili. Întâmplător sau nu, în anii următori, primăria Bustuchin a primit bani frumoşi de la judeţ, pentru cofinanţarea unui proiect pe fonduri externe.

PDL Gorj a prezentat în conferinţă de presă o adresă trimisă de primarul PSD din Bustuchin Ion Ciocea către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, în decembrie 2011. Din adresă rezultă că Ciocea fusese invitat la şedinţa festivă de sfârşit de an, dar a refuzat invitaţia şi a argumentat: „Refuzul participării mele la această şedinţă se datorează şi faptului că trebuie să fiu corect şi să vă spun că modul dvs. de a colabora cu apropiaţii este diferenţiat. Raportat la un tratament umil pentru persoanele care nu vă acceptă comportamentul mergând chiar până la intimidare, fonduri acordate discreţionar, încercarea de a mă discredita în faţa comunităţii prin vizite pe care le faceţi în lipsa mea. Doresc să vă spun că nu sunt o persoană care printr-un asemenea tip de comportament mă face să fiu aproape, ci dimpotrivă îmi displace, fapt care mă obligă ca în viitorul apropiat să nu mai fiu alături de dvs. atât în politică, cât şi în administraţie“, se arată în adresa trimisă pe 16 decembrie 2011.

Scandal Ciocea-Vîlceanu

Liderul PDL Gorj consideră că ameninţarea şi şantajul par să fie, în PSD, reţeta pentru a obţine fonduri de la Ion Călinoiu. „Căciula în mâna, pupat pulpana şi cât mai umil. Asta vrea domnul Călinoiu“, crede Dan Vîlceanu, lucru pe care PDL nu-l va face. El a atras atenţia că în următorul an, 2012, Bustuchin a primit toţi banii de la Consiliu.

În replică, primarul Ion Ciocea confirmă că este un mod prin care obţine fonduri.”Eu de fiecare dată când nu am bani sau trebuie să îmi duc la capăt un proiect fac adrese la Consiliul Judeţean în atenţia domnului Ion Călinoiu, la finanţe şi aşa mai departe. În acea adresă nici nu îmi mai amintesc ce am scris. Să ştiţi că vorbe nu se pun la dosar.  Eram invitaţi la o şedinţă festivă şi pentru că eram supărat că nimeni nu mă baga-n seamă, nu-mi ardea să stau la discuţii să ciocnesc şampanie, când mie îmi trebuiau bani. Eu am avut două proiecte europene, atunci trebuia să finalizez prima etapă. Faptul că nimeni nu mă băga însemnă şi nu mă ajuta să primesc acei bani m-a făcut să acționez. În cele din urmă i-am primit în octombrie. Când am văzut că nu mă bagă nimeni în seamă a trebuit să scriu şi cred că aşa fac toţi primarii”, a precizat primarul PSD.

Ciocea l-a criticat pe Dan Vîlceanu, liderul PDL Gorj, despre care spune că a adus partidul la 3%. ”Vîlceanu ăsta nu are ce să facă. A adus partidul ăsta la 3%, ce să facă mai mult. Trebuie să fie şi el băgat în seamă. La alegeri ştiţi bine ce rezultat a avut. În Bustuchin nu a făcut nici 2%. Eu  nu îmi fac probleme de ce zice el. Domnul Călinoiu a înţeles, Vîlceanu nu înţelege. Vâlceanu nu a făcut nimic în viaţa lui pentru oameni. Pentru el a făcut. Să-l întrebați de ce a plecat de la PSD la PDL”, a declarat Ion Ciocea.

Page_1_adresa_consiliul_judetean

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: