Novac: USD poate fi învinsă doar de o dreaptă unită

Conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară de la Gorj îndeamnă partidele de dreapta să formeze o alianţă, care să facă opoziţie alianţei USD. Invitaţia a fost adresată democrat-liberalilor, ţărăniştilor, celor de la Forţa Civică, dar şi liberalilor.

Fundaţia Mişcarea Populară de la Gorj este condusă de Andrei Novac. Acesta crede că doar o dreaptă unită va învinge noua alianţă de stânga, USD. „Dan Vâlceanu este un om tânăr, Ion Săvoiu de la Forţa Civică este un om tânăr, PNL este condus de un om  tânăr, Dian Popescu, care asistă la o marginalizare a PNL în această alianţă care de fapt nu există. USL n-a existat în Gorj. Trebuie să existe o alianţă într-o formă sau alta care să susţină cei mai bine plasaţi oameni, atât pentru Consiliul Judeţean, cât şi pentru Primăria Târgu Jiu”, a spus Andrei Novac, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Filiala Gorj.   

Liderul liberalilor gorjeni, Dian Popescu, spune că nu exclude varianţa unei alianţe de dreapta dacă alianţa USL se va rupe. ”Eu nu am decât să mulţumesc oricărei mişcări politice care are încredere în Partidul Naţional Liberal ,dar, deocamdată, ne aflăm într-o alianţă politică şi o responsabilitate în guvernare. În momentul în care USL se rupe, orice alianţă politică de dreapta se poate lua în calcul”, a spus preşedintele PNL Gorj.

Şi PDL Gorj ia în calcul posibilitatea unei alianţe. „Mi se pare foarte frumos din partea lor şi cred că trebuie să avem în orice condiţii un dialog. Atâta vreme cât împărtăşim valori şi împărtăşim principii comune. M-au şi contactat şi probabil sâmbătă dimineaţă ne vom vedea. Deocamdată sunt primele contacte cu un partid format de câteva săptămâni”, a precizat Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj, vinerea trecută.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: