Liderii sindicali spun că termocentralele se închid fără angajări

Termocentralele de la Turceni și de la Craiova II se vor închide dacă administrația nu va face angajări, au avertizat liderii sindicali Eugen Iovan și Ion Vîlceanu.

Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni, spune că vor rămâne doar 450 de salariați, condiție în care termocentrala nu va mai putea funcționa. “Ori că funcționezi cu un grup, cu două, cu trei, anumite activități sunt intacte. La chimic, ori că tratezi apă pentru un grup, ori pentru două, sunt aceiași oameni, același agregate, aceleași instalații trebuie să existe. Pe circuitele de benzi sunt aceiași oameni, fie că alimentezi un bloc sau două”, a spus Iovan, semn că și costurile pe magawatt vor crește. Termocentrala are în prezent 1.200 de salariați.

Și Ion Vîlceanu, liderul salariaților de la Termocentrala Craiova II, a spus că se vor pensiona 300 din cei 400 de salariați productivi. “Noi nu am mai avut grupă din anul 2006, angajări nu s-au mai făcut deloc, media de vârstă este de 55 de ani, vă dați seama că, în acest context, va pleca aproape tot persoanlul din producție. Suntem puși în imposibilitatea funcționării acestei termocentrale”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit.

“Nimeni nu vorbește de angajări, dar vor fi necesare, altfel termocentralele se vor închide”, a mai spus Ion Vîlceanu.

Complexul Energetic Oltenia mai are 11.200 de salariați, dar circa 3.600 vor îndeplini condițiile de pensionare pe noua lege care va intra în vigoare în august. În următorii doi ani vor mai fi pensionabili încă două mii de salariați.

Vizualizări: 6,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: