Liderii sindicali, trimişi în producţie de Ciobotărică

Noul director al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, şi-a început mandatul desfiinţând departamentul prin care fostul director Ciurel îşi cumpărase bunăvoinţa unor lideri sindicali. Departamentul Relaţii cu Comunitatea era condus tot de un fost sindicalist, Ion Ruşeţ, care crease posturi bine plătite pentru opt lideri sindicali, printre care Bălăceanu, Iovan sau Priporeanu. Liderii sindicali îşi luau astfel un salariu de la sindicat, unul de la complex, dar unii mai sunt şi prin structurile de conducere de la Minprest sau UEF, societăţi aparţinând CE Oltenia.

Cei opt sindicalişti care prestau activitate în cadrul Departamentului de Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia sunt: Gabriel Bălăceanu (lider SMEO), Eugen Iovan (preşedintele Sindicatului Energia Turceni), Ovidiu Priporeanu (SMEO), Morie Ion, Ştefan Bădescu, Constantinescu Paul, Constantin Horcea, Gheorghe Etăgan.

Potrivit CE Oltenia, de relaţiile cu autorităţile locale unde compania are activităţi se vor ocupa conducerile unităţilor miniere şi energetice. Practic, s-ar reveni la vechea metodă, cea de dinainte de înfiinţarea Departamentului de Relaţii cu Comunitatea. "În cadrul reorganizării unor activităţi din executivul companiei, pentru creşterea flexibilităţii activităţii de relaţii cu comunitatea, atribuţiunile aferente vor fi preluate de entităţile locale din cadrul companiei", a comunicat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al CE Oltenia.

Sindicaliştii nu vor rămâne fără loc de muncă, anunţă cei din conducerea care a spus că "acestor salariaţi li se vor oferi alte posturi în cadrul companiei, conform pregătirii, experienţei profesionale şi necesităţilor companiei; eventual vor reveni pe vechile posturi".

Bălăceanu: Nu mă consider victima lui Ciobotărică

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) pe Departamentul Rovinari, Gabriel Bălăceanu, a spus că nu este afectat de această măsură, ci chiar i-a mulţumit directorului interimar al CE Oltenia pentru că l-a repus în vechea funcţie. "Nu contează. Îi mulţumesc domnului Ciobotărică pentru măsura pe care a luat-o. Chiar îi mulţumesc mult de tot. Mă întorc la locul meu de muncă, sper. La biroul producţie, la UMC Tismana. Nu e niciun fel de problemă. Poate alţii sunt afectaţi, dar eu nu mă consider o victimă a domnului Ciobotărică. Există o hotărâre a Directoratului care a şi fost pusă în vigoare. Eu acum lucrez la Tismana. Să vină decizia, am şi semnat condica acolo", a spus Gabriel Bălăceanu. 

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: