Listarea CEO se amână pentru 2018

O nouă amânare a listării pachetului de 15% din acțiunile CE Oltenia. A treia! Hotărârea de guvern de vânzare a 15% din CEO, prin ofertă publică inițială, a fost dată în 2013, iar de atunci au fost nenumărate amânări.

Principala problemă a CEO este că în ultimii trei ani a fost pe pierdere, iar pentru listare este necesară o perioadă de 3 ani de profit. Se amână, din nou, listarea la bursă a Complexului Energetic Oltenia, propunerea fiind pe ordinea de zi a ședinței acționarilor. Ultimul termen de privatizare era 14 iunie 2017, iar acum propunerea Sindicatului de Intermediere, format din BRD Groupe Societe Generale și Swiss Capital, este primul trimestru din 2018. O problemă mai veche este și refuzul Agenției Naționale de Resurse Minerale de a desecretiza informații privind resursele de lignit. De asemenea, se impune finalizarea selecției managementului companiei, dar și a programului de restructurare a CE Oltenia.

Cer modificarea Actului Constitutiv

Tot pe ordinea de zi la AGA va fi și modificarea Actului Constitutiv astfel încât Directoratul Complexului Energetic Oltenia să încheie contracte de vânzare a energiei electrice pentru perioade de până la 24 de luni, fără acordul acționarilor. Conform prevederilor din Actul constitutiv, se pot vinde doar pachete de energie pentru perioade de 12 luni, prin ordinul Directoratului, iar cele mai mari de 24 de luni doar cu acordul AGA. Directoratul susține că aceste contracte de vânzare-cumpărare de energie pe piața angro se încheie numai pe piețele administrate de OPCOM și trebuie semnate în trei zile de la rezultatul licitației, iar consultarea AGA într-un timp atât de scurt este imposibilă.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: