Liste finale pentru gradaţia de merit. Işfan, printre beneficiari!

Aproape 200 de dascăli gorjeni vor beneficia de un bonus de 25% la salariu. Listele cu punctajele finale pentru gradaţia de merit au fost afişate, acestea putând fi consultate la avizierul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

Vor beneficia de gradaţie de merit numai dascălii care au obţinut peste 65 de puncte, dar nu toţi. Asta pentru că pe fiecare disciplină a fost repartizat un anumit număr de gradaţii. De asemenea, în situaţia în care la o disciplină nu vor fi acordate toate gradaţiile aprobate, cele rămase vor fi redistribuite. În principiu, lucrurile sunt clare, însă lista definitivă mai trebuie avizată şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. „Lista cu candidaţii care au participat la concursul de acordare a gradaţiei de merit a fost înaintată la minister şi rămâne ca ministerul să hotărască lista definitivă. Sunt 119 gradaţii de merit, în toate domeniile de activitate: didactic, didactic auxiliar, didactic de predare, inclusiv de conducere şi control. Punctajele sunt afişate la avizierul Inspectoratului Şcolar”, a declarat Daniel Mocioi, inspectorul general adjunct al ISJ Gorj.

Printre cei care au solicitat gradaţie de merit se numără şi Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. Işfan a obţinut 79,50 de puncte. Ion Elena, fost inspector şcolar, a sesizat Ministerul Educaţiei cu privire la obţinerea de către Işfan a gradaţiei de merit, pe motiv că a fost acordată pentru activitatea didactică, nu pentru cea de la inspectorat, şi că acesta are doar 2 ore pe săptămână, iar evaluările s-ar face numai pentru cei cu normă întreagă. Unul dintre criteriile de acordare a gradaţiei de merit este ca solicitantul să fi fost evaluat cu calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani.

În total, la nivelul judeţului Gorj au fost depuse 277 de dosare în vederea obţinerii gradaţiei de merit. Aceste bonusuri salariale se acordă pe o perioadă de 5 ani.

Vizualizări: 2,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: