Rodna fără circ, neinteresantă pentru consilieri

Consilierii locali din Târgu Jiu au fost prea puţin interesaţi de şedinţa informală în care s-a discutat problema parcării de la Rodna. Consilierul PSD Cristian Toader Pasti a propus o întâlnire de lucru, fără presă, în care consilierii să îşi spună părerea şi să afle ce zic specialiştii primăriei. Sala a fost aproape goală, semn că atunci când presa nu este de faţă, aleşii nu mai sunt atât de interesaţi de problemele localităţii.

Parcarea de la Rodna a fost subiectul mai multor scandaluri în acest an. Primarul liberal Marcel Romanescu vrea revenirea acesteia în administrarea primăriei, în timp ce majoritatea PSD-ALDE a dorit scoaterea la licitaţie pentru a rămâne în administrare privată zeci de ani de aici înainte.

Consilierul PSD Cristian Toader Pasti a propus în şedinţa de consiliu de la începutul săptămânii ca marţi, la ora 16.00, cei interesaţi de problemă să participe la o discuţie informală, fără presă. Potrivit primarului Romanescu, sala a fost aproape goală: „Sunt extrem de interesaţi de ceea ce se întâmplă la Rodna. Adică au făcut propunerea, dar s-au prezentat doar domnul Pasti şi domnul Petcu de la PSD. Au mai fost de la PNL consilierii Mihai Paraschiv şi Rodica Ghimiş. A fost doar o discuţie informală, în care speram să găsim o soluţie. La şedinţa de consiliu păreau mai mulţi interesaţi”.

 „A venit cine a vrut”

Consilierul Toader Pasti nu a vrut să spună cine a fost şi cine nu la discuţie. „Au fost toţi cei care au fost interesaţi, au fost şi de la PSD, şi de la PNL, şi de la PMP. Fiind o întâlnire neoficială, nu pot eu să spun cine a fost şi cine nu a fost. Cine a vrut, a venit. A fost o întâlnire foarte bună, eu m-am edificat cu problemele care sunt acolo. Poate ceilalţi sunt lămuriţi, poate nu au avut timp, de ce să fiu supărat?”, a spus consilierul.

Chiar dacă nu s-a desprins nicio soluţie, Toader Pasti spune că a fost o discuţie utilă: „A fost o întâlnire informală. Se poate face şi aşa ceva, adică să stai la o cafea şi să cauţi soluţii. Nu trebuie să fie şedinţă, că de obicei la şedinţe nu se rezolvă nimic. Fiecare ne-am prezentat punctele de vedere, primarul a spus cum vede rezolvarea problemei, oamenii din aparatul primăriei au venit cu proiectul de parcare care este depus la PNDL, l-am văzut şi eu prima dată, este un proiect foarte frumos. A fost un prim pas, cred eu, reuşit”.

Parcarea de la Piaţa Centrală este în administrare privată de 20 de an. Contractul a fost reziliat în această vară de Romanescu, deşi expira la finalul anului. Părţile sunt în judecată, primarul fiind chiar reclamat la DNA.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: