Cârciumaru: Proiectul iniţial al centurii a fost greşit

Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a spus că proiectul centurii Târgu Jiului a fost greşit, acesta fiind unul din motivele pentru care lucrările sunt sistate. Actualul senator a spus că a aflat informaţia pe surse, după care a şi indicat sursa: Ion Tudor, directorul Direcţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Florin Cârciumaru a comentat subiectul marţi seara, la Accent TV. Acesta a făcut mai întâi referire la probleme de cadastru. „Problema centurii municipiului Târgu Jiu este cu mult mai încurcată decât cea a stadionului. Primăria trebuie să rezolve problema cadastrului pe tot traseul acestei centuri şi am înţeles de la factorii de răspundere că este în curs de rezolvare. Dar, eu vă spun că ar putea Compania de drumuri şi constructorul să lucreze şi fără această lucrare finalizată de către Primăria municipiului Târgu Jiu”, a spus Cârciumaru.

Investiţia a început acum patru ani, când Florin Cârciumaru era primar, dar abia cum s-a aflat că proiectul a fost greşit. „Pe surse, am înţeles că lucrările au fost întrerupte pentru că proiectul iniţial după care s-a câştigat licitaţia a fost greşit, şi-au dat seama pe parcurs că sunt greşeli”, a spus Cârciumaru, adăugând că proiectul este reanalizat. Cârciumaru a precizat că sursa lui este Ion Tudor, responsabil cu drumurile naţionale în Gorj.

Actualul senator a spus că va insista pentru finalizarea acestui proiect. „În momentul de faţă nu avem decât să insistăm, să îi rugăm pe factorii de răspundere să trateze cu seriozitate această investiţie, pentru că atunci când lucrurile se tărăgănează şi se amână lucrarea, ne putem trezi şi cu sistarea acestor lucrări pe centură. Sunt atâtea exemple de centuri în ţară care în momentul de faţă sunt blocate, sunt sistate, încât nu vreau ca şi cea de la Târgu Jiu să intre în rândul centurilor ocolitoare cu lucrările suspendate. Trebuie să îi dăm drumul, pentru că s-au cheltuit bani şi este o lucrare foarte importantă pentru fluidizarea traficului în municipiului”, a explicat Cârciumaru.

Investiţia care are o valoare de 96 de milioane de lei ar fi trebuit finalizată în 2016. În luna mai, Guvernul a suplimentat miercuri, prin hotărâre, suma prevăzută pentru exproprierile necesare realizării „Variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu”. Suma alocată în plus este de peste trei milioane de lei. „Se aprobă suplimentarea pe anul 2018 a sumei prevăzute ca justă despăgubire pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Varianta de ocolire Târgu Jiu”, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 689/2014, cu suma totală de 3.056 mii lei, care se alocă de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor”, se arată în hotărârea de guvern.

Vizualizări: 3,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: