Liste negre cu salariații Aparegio care s-au plâns de salarii

Situație incredibilă la societatea de apă-canal Aparegio Gorj. Salariații care au vorbit cu presa pentru a se plânge de salariile mici au fost trecuți pe o listă și riscă sancționarea. Jurnalistul Narcis Daju, cel care a vorbit cu salariații care se plâng că nu îi bagă în seamă nici directorii, nici liderii sindicali, le recomandă oamenilor să se adreseze consilierilor locali și județeni pentru a-și apăra drepturile, dar și instituțiilor statului.

Mai mulți de angajați au participat pe 21 martie la discuția cu jurnalistul Narcis Daju, care a și fost transmisă pe facebook. Oamenii au avut un limbaj decent, dar s-au plâns de faptul că salariile au rămas foarte mici și că liderul de sindicat nu îi mai reprezintă așa cum trebuie.

Din discuție se vede că sunt doar niște oameni care vor să ducă mai mulți bani acasă la familie, să fie plătiți corect pentru munca lor, nu erau oameni puși pe scandal. Și totuși, conducerea societății a fost extrem de deranjată. Astfel, inginerul Romeo Tobă a făcut o listă cu salariații care s-au plâns de salarii, pe care a înaintat-o conducerii Aparegio Gorj SA. “Menționez că domnul maistru Pisc Dumitru a fost la adunarea din data de 21.03.2019 cu scopul de a calma eventualele conflicte de muncă nejustificate și neadevărate, dăunând imaginii unității noastre”, a scris Tobă la finalul listei pe care au fost trecute 14 nume.

Jurnalistul Narcis Daju a comentat situația. “La Aparegio sunt câteva sute de angajați lăsați în voia sorții, care nu reușesc să poarte un dialog nici cu conducerea, nici cu sindicatul. M-au chemat să-mi spună că au cele mai mici salarii posibile, mulți pleacă acasă cu 1.500 de lei”, a spus Daju. Acesta crede că oamenii care au vorbit cu presa vor fi hăituiți. “Este un atac la libertatea de exprimare și la libertatea de asociere. Îi sfătuiesc pe oameni să meargă la Consiliul Județean, la Consiliul Local și să spună acolo tot ce se întâmplă în societate. Să facă plângere la ITM Gorj, la președintele ADIA Gorj Cosmin Popescu. Din păcate, niciun om politic de la niciun partid nu este interesat de soarta acestor oameni și de ce se întâmplă la Aparegio”, a mai spus jurnalistul.

Galerie foto


Vizualizări: 2,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: