Medicii din Gorj, revoltați după afirmațiile ministrului Sănătății

Mai mulți medici din Târgu Jiu s-au declarat lezați de afirmațiile făcute de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după vizita inopinată la spitalul din municipiu. Medicii o acuză pe Sorina Pintea că a oferit presei date false și a făcut ca încrederea pacienților în medici să scadă. Cadrele medicale se așteaptă acum ca ministrul să revină asupra declarațiilor pentru că au afectat grav imaginea unității medicale și, totodată, a salariaților.

Medicul ORL, Gheorghe Stanciu, s-a declarat contrariat de declarațiile făcute de ministrul Sănătății, care a spus că a fost șocată când a intrat în spital. A dat vina pe medici că multe secții sunt goale. “Noi, cu doamna ministru, am avut o întâlnire, la spital și acolo ni s-au spus cu totul alte treburi decât s-au spus la conferința de presă. Ne-a spus că sunt probleme, că sunt 60 și ceva de reclamații, că asta e situația, că sunt niște nereguli prin spital că nu crede că există vreun spital din țară unde să nu fie nereguli. Sunt altele cu mult mai multe nereguli”, a transmis Stanciu.

În plus, ministrul Sănătății a dat de înțeles că bolnavii nu se adresează spitalului din Târgu Jiu pentru că nu au încredere în medici și nici în condițiile din această unitate medicale: “Chestia cu medicii slab pregătiți nu știu unde a văzut-o dânsa în noaptea aia, că numai cu mine a vorbit. Nu trebuia să generalizeze. Indicatorii pe care doamna ministru i-a citit acolo se pare că nu corespund cu realitatea, mai ales în cadrul Secției de Chirurgie. Nu știu de unde i-a luat doamna ministru. Cazarea și tot ce se întâmplă în spital, nu prea ține de noi, doctorii. De noi, ține actul medical. Dacă doamna ministru s-a exprimat că n-ar veni în acest spital, mai puneți întrebarea dacă afectează populația din Gorj treaba asta? Că trebuie să fii prost să nu asculți de doamna ministru și să mai vii la spital, la Târgu Jiu”, a mai spus medicul Gheorghe Stanciu.

Stanciu se așteaptă acum ca Sorina Pintea să revină asupra celor spuse pentru că pacienții au fost influențați negativ, iar încrederea lor în medici a scăzut. În plus, pe lângă imaginea lor, a fost afectată și imaginea unității medicale: “Nu e un capăt de țară ce a spus dânsa la conferința de presă. Pe noi, doctorii, ne enervează faptul că ceea ce a spus dânsa va fi bătătorit de presă în continuu, cu ce a spus doamna ministru și nu vine nimeni să spună că doctorul Soare a salvat pe cineva de la moarte. Populația va fi influențată negativ, nu că ne-ar face ceva, că nu are ce să ne facă din punctul acesta de vedere”.

Medicul chirurg Claudiu Soare a transmis și el că afirmațiile dure ale ministrului nu își aveau rostul, mai ales că multe informații nu ar fi reale. Mai mult, medicul nici nu știe de unde a obținut ministrul cifrele privind indicatorii spitalului: “Imaginea spitalului este extrem de afectată, iar dumneaei era obligată să fie formator de imagine vizavi de orice spital din țara asta. Nu știu dacă suntem cei mai proști sau cei mai deștepți din țară, dar nu merităm să fim tratați în felul ăsta. Cu sinceritate, pe mine unul, mă doare pentru că muncesc aici și vreau să ies la pensie de aici”.

„Noi chiar muncim. Nu poți să arunci cu noroi peste corpul medical. Ne afectează activitatea desigur. Ne afectează relația cu pacientul încrederea pacientului în medic”, a completate și medicul Valentin Neagu.

Vizualizări: 5,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: