Ce rol are bucata de material din caserolele de carne

Caserolele de carne cumpărate de la supermarket au în interior și o bucată de material alb sau negru. Acesta se găsește și în caserole cu legume sau cu fructe dar puțină lume știe exact ce este și la ce folosește materialul acesta.

Cu siguranță ați observat că pe fundul caserolei cu carne se află un material alb sau negru. Acesta este nelipsit, indiferent de tipul cărnii – de pui, de porc sau de vită.

Acest material are un rol important în păstrarea cărnii. Poate cel mai important lucru pe care îl face este să absorbă excesul de lichid al cărnii. În acest fel, carnea își păstrează un aspect mai frumos și se păstrează proaspătă o perioadă mai lungă.

Materialul alb din caserola de carne folosește și ca protecție antibacteriană. Pentru că absoarbe excesul de lichid, se crează un mediu nefavorabil dezvoltării bacteriilor ce alterează carnea și, mai departe, pot cauza probleme de sănătate la cei care o consumă.

Materialul alb din caserola de carne poate să fie natural sau nu. Este de cele mai multe ori o hârtie absorbantă care te ajută nici să nu verși lichidul din caserolă când o desfaci. Petecul alb este fie din celuloză, fie din silica gel acoperit de plastic perforat. Un singur gram din acest material poate absorbi până la 40 de grame de lichid.

Hărtia albă, absorbantă se așează pe fundul caserolei, înainte de a se ambala legumele, carnea sau fructele. Foarte important, această hârtie nu schimbă în niciun fel proprietățile sau aspectul prodelor.

Prețul hârtiei absorbante ce se pune în caserole este de aproape 1.000 de lei pentru un bax ce conține 11.500  de bucăți.

Vizualizări: 2,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: