Află dacă ești obligat să ai în mașină roată de rezervă și cric

Legislația din România îi obligă pe șoferi să aibă în mașină o trusă de prim ajutor, stingător și triunghi reflectorizant. Dar, mulți șoferi se întreabă dacă sunt obligați să aibă în mașină roată de rezervă și cric.

La școala de șoferi, cursanții învață care sunt elementele de siguranță pe care trebuie să le aibă mereu în mașină. Dar și care sunt cele recomandate, pentru situații neașteptate.

În categoria celor obligatorii se încadrează stingătorul auto, trusa medicală și cele două triunghiuri reflectorizante. Iar acestea trebuie să fie omologate și în perioada de valabilitate.

„Nu ești obligat să ai în mașină roată de rezervă și cric, și, deși sunt elemente care pot fi considerate „de siguranță”, ele nu sunt obligatorii. În aceeași categorie intră șufa de tractare, coarba cu care se deșurubează roțile sau cablurile de pornire auto”, informează ProMotor.

Majoritatea mașinilor noi aveau, în trecut, incluse în preț roata de rezervă, cricul și cheia de deșurubat roțile. Acum, tot mai mulți producători renunță la acestea și le includ la categoria de extra-opțiuni.

Vizualizări: 1,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: