Localnici nemulțumiți de stâna din sat: Miros îngrozitor, șobolani peste tot și câini înfometați

Situație greu de suportat pentru mai mulți localnici din comuna gorjeană Arcani, care trebuie să suporte mirosul greu de la stâna care este lângă casele lor, șobolanii care mișună peste tot și câinii care sunt lăsați liberi și distrug curțile vecinilor căutând după hrană. Direct afectată este o femeie pe care o desparte doar gardul de gospodăria cu probleme. Situația este cunoscută la primărie și se va forma o echipă care va merge în teren pentru vedea ce este de făcut.

Atât vecina ciobanilor, dar și restul localnicilor au ajuns la capătul răbdării. ”Vecinii femeii au o stână de oi unde au câini ciobănești, mari, liberi care pleacă în căutare de hrană mai ales noaptea, devastând curțile oamenilor. Femeia i-a spus de nenumărate ori proprietarului să își lege câinii, dar el nu a avut nicio treabă în sensul acesta. Vine de acolo un miros greu de suportat și șobolanii mișună peste tot. Cei mai periculoși sunt câini când pleacă după mâncare”, povestește un localnic din Arcani.

Situația aceasta nu este de ieri, de azi, ci de zeci de ani și nimeni nu a făcut nimic. ”În urmă cu 15 ani, femeia a făcut o reclamație pe care au semnat-o toți vecinii și au trimis-o la Ministerul Mediului. A precizat și atunci că era focar de infecție, având stână lângă casă. Au făcut curat după ce a scris la Ministerul Mediului, dar acuma este tot focar de infecție, au curtea casei neînchisă”.

Situația este cunoscută la primărie și este o problemă destul de greu de gestionat, pentru că proprietarii stânei nu vor să se supună legii. ”Cunoaștem locația și o să mergem în teren să vedem care este situația. Știu că au oi, au și câini și noi le-am mai pus o dată în vedere să rezolve situația, când trăia proprietarul de drept. Acum au rămas copiii și văd că situația se continuă la fel. O să facem o comisie și o să le punem în vedere să rezolve situația. Este vorba de o familie care nu se supune legii. Am avut probleme și cu cel bătrân”, a declarat primarul Daniel Coiculescu.

De precizat este faptul că la Arcani a ajung în această perioadă a anului și foarte mulți turiști.

Vizualizări: 14,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: