Punct de vaccinare anti-Covid în târgul auto

Un nou punct de vaccinare va fi amenajat, în acest weekend, în Târgu Jiu. Mai exact, doritorii se vor putea imuniza anti-Covid în incinta târgului auto din municipiu. Se va întâmpla duminică și, dacă vor fi persoane dornice să se vaccineze, acțiunea se va putea relua și weekend-urile care urmează. S-a luat decizia de a deschide un centru de vaccinare și în această zonă după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, în jur de patru mii de oameni au fost în târgul auto.

Pe lângă centrele ce vor fi redeschise în Parcul Central și în incinta centrului comercial din Târgu Jiu, duminică va mai fi amenajat încă unul la târgul auto. Doritorii se vor putea vaccina împotriva Covid 19 și nu vor avea nevoie decât de buletin.

„A scăzut și la noi puțin nivelul de vaccinare. Avem toate centrele de vaccinare cu locuri disponibile. Persoanele care doresc să se imunizeze pot să se prezinte doar cu buletinul, iar duminică vom deschide, în afara celor două puncte din Parcul Central și din incinta mall-ului, un punct și la târgul auto. Am luat această decizie după ce am discutat cu administratorul târgului. Mi-a spus că a fost un număr mare de vizitatori, în jur de 3-4.000, duminica trecută, și am luat decizia de a deschide un punct de vaccinare și în interiorul acestui târg”, a spus Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Persoanele care vor vrea să se vaccineze în târgul auto vor putea alege între serul de la Pfizer și cel de la Johnson and Johnson, pentru acesta din urmă nemaifiind nevoie de rapel. „O să avem vaccin de la Pfizer și Johnson and Johnson. Să aibă buletinul și se pot vaccina fără probleme. Programul va fi cât va dura târgul auto, între orele 8 – 13. Am început acum și sperăm să continuăm și pe viitor. Vrem să vedem adresabilitatea în acest punct de vaccinare”, a mai spus directorul DSP Gorj, la Radio Infinit.

Până acum, în județul Gorj, s-au vaccinat peste 100 de mii de persoane, dar ritmul imunizării a scăzut în ultimele zile.

Vizualizări: 984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: