Tot mai mulți copii ajung la psiholog. Motivul!

Psihologii trag un semnal de alarmă și spun că numărul copiilor care le-au călcat pragul a crescut. Principala problemă este legată de anxietate și stres, mai ales în perioada de peste un an în care cei mici au fost supuși pandemiei de Covid-19.

Lipsa de interacțiune cu alți copii și statul în casă mai mult timp i-a afectat pe foarte mulți micuți. Acest lucru este recunoscut și de psihologul Iuliana Dimulescu. Aceasta spune că depresiile sunt cele mai des întâlnite la copii.

”Este vorba despre o anxietate socială. De aici apar și depresiile asupra acestor copii. Din nefericire, suntem o societate care încă mai avem prejudecăți. Dacă ar fi mediatizată această cultură și tratare psihologică așa cum ar trebui, atunci nu ar mai exista această barieră între psihic și fizic”, a spus psihologul.

Părinții trebuie să meargă cu cei mici imediat la medic dacă văd vreo schimbare în comportamentul copiilor lor, avertizează medicii.

”Înainte de pandemie, marea problemă a copiilor era tehnologia. Acum au fost nevoiți să se adapteze excesiv tehnologiei datorită învățământului online. Trecerea bruscă la social este o schimbare rapidă pentru acești copii. Sunt prea multe schimbări. Devin mult prea irascibili. Am cazuri în care au mers la școală fizic, mi-au spus că este horror. Am rămas șocată. Părinții trebuie să observe cu mare atenție comportamentul copiilor lor”, a mai declarat Iuliana Dimulescu.

Numărul cazurilor de anxietate și depresie a crescut considerabil această perioadă, respectiv cu 30% spun specialiștii.

Vizualizări: 1,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: