Spitale Covid din Gorj au rămas fără pacienți

Gorjul mai are doar zece pacienți Covid internați, dar sute de paturi blocate. Sunt spitale care nu mai au deloc pacienți infectați. Este cazul unităților medicale de la Novaci, Motru și Dobrița. În schimb, la spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești, mai este un singur bolnav de Covid.

Aproape toate spitalele au făcut deja demersuri să-și poată relua activitatea normală. Reprezentanții unității medicale din Novaci, de exemplu, au și obținut avizele celor de la Direcția de Sănătate Publică Gorj.

De săptămâna trecută, spitalul nu mai are niciun pacient cu Covid. A făcut dezinfecția și, de miercuri, a început să facă internări și în alte secții. Au fost păstrate doar 20 de paturi pentru pacienții infectați.

„De săptămâna trecută, am făcut hârtiile. Deja s-a discutat și fiecare spital păstrează un număr de paturi și revenim la normalitate. Noi, la Novaci, mai păstrăm 20 de paturi pentru Covid. Deja am început să facem internări de astăzi (n.r. miercuri). Nu am mai avut pacienți cu Covid deloc de săptămâna trecută. De aceea, am făcut demersuri să revenim la normalitate. Am făcut dezinfecție, deratizare, totul. Noi aveam 60 de paturi, dar am avut și 76 de pacienți”, a spus directorul spitalului din Novaci, Emil Grigore.

De aproape o săptămână, în Gorj nu a mai fost raportat niciun caz de Covid 19. Emil Grigore este de părere că și vaccinarea începe să dea roade. „Adresabilitatea este mare. Deja se fac internări. Cele mai solicitate secții sunt Medicala, Cronicii și Recuperarea Medicală. Reluăm activitatea normală acum. Este o veste foarte bună. Sper să dea Dumnezeu să ne menținem aici, cu zero îmbolnăviri. Ne-a ajutat, în primul rând, vaccinarea. Dar și restricțiile. Oamenii au înțeles că trebuie respectate aceste măsuri și rezultatele se văd”, a mai declarat Emil Grigore.

De la debutul pandemiei, peste 9.200 de gorjeni s-au infectat cu SarsCov2. Câteva zeci de mii s-au vaccinat.

Vizualizări: 1,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: