Locuitorii din Drăguțești votează Ionuț Crăc, candidatul PNL

În timp ce alte localități din țară prosperă, iar locuitorii lor se bucură de bunăstare, la Drăguțești o comună aflată în imediata vecinătate a municipiului Tg-Jiu, oamenii nu pot beneficia de proiecte sustenabile de dezvoltare, pentru că  resursele publice nu au fost administrate judicios, ci în strânsă legătură cu diverse grupuri de interese. De aceea, candidatul PNL Gorj la primăria comunei Drăguțești, Ionuț Crăc, va pune accent pe transparetizarea și raționalizarea cheltuielilor din bugetul local și va face echipă cu locuitorii comunei, astfel încât resursele publice să fie administrate judicios și în interesul comunității.

Ionuț Crăc, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Drăguțești,  consideră că singura garanție a dezvoltării este administrația  eficientă, iar acest lucru nu poate fi făcut decât în condițiile în care prioritățile edililor sunt nevoile oamenilor. În cadrul întâlnirilor cu alegătorii, Ionuț Crăc  le-a prezentat oamenilor proiectele pe care intenționează să le implementeze pentru dezvoltarea și modernizarea comunei. Printre prioritățile candidatului PNL la Primăria Drăguțești se numără și următoarele proiecte:

Ø Extinderea rețelei de gaze în satul Iași.

Ø Modul în care a fost realizat Drumul European 79 ce traversează comuna Drăguțești, pune în pericol siguranța cetățenilor. După modernizarea acestei artere rutiere, E 79 a devenit drumul pe care s-au produs cele mai multe accidente rutiere, ori acest lucru se datorează faptului că proiectul de modernizare nu a fost gândit cu seriozitate și nu a fost realizat temeinic. De aceea, este absolut necesară regândirea proiectului în privința refacerii podețelor și acoperirii rigolelor. Tot pentru a oferi siguranță cetățenilor, sunt necesare trotuare și piste pentru biciclete, iar acestea pot fi realizate prin accesarea de fonduri europene.

Ø Drumurile secundare și ulițele vor fi asfaltate în totalitate și se vor stopa activitățile de balastare și pietruire, care reprezintă doar consum ineficient de fonduri. Totodată, se vor identifica soluții pentru crearea de drumuri agricole, care să asigure accesul locuitorilor, cu utilaje, în zonele terenurilor agricole.

Ø Una dintre prioritățile mele se referă la încheierea unui parteneriat cu municipiul Tg-Jiu și localitățile limitrofe acestuia, în vederea creării unei asociații intercomunitare, prin intermediul căreia pot fi accesate fonduri europene pentru realizarea unor proiecte de infrastructură și transport în comun. 

Ø Iluminatul public se va realiza cu energie solară, pentru eficiență și reducerea cheltuielilor bugetare.

Ø Atragerea de investitori este esențială pentru crearea de locuri de muncă și, implicit, pentru dezvoltare. De aceea, vor fi create facilități fiscale pentru investitorii care își dezvoltă afaceri în comuna Drăguțești.

Ø Militez pentru susținerea dezvoltării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii prin încurajarea educaţiei antreprenoriale, facilitarea accesului la finanţare și inovare.

Ø Va fi realizat un depozit necontrolat de depozitare a cenușii și se vor  achiziționa compostoare pentru resturi lemnoase, în Iași-Sat Nou .

Ø Acordarea burselor de merit pentru elevii și profesorii merituoși din fiecare scoală, astfel încât să stimulăm educația și să pregătim viitorul;

Ø Modernizarea grădinițelor și înființarea unei unități de tip after-school unde elevii să poată participa, după orele de curs, la activități extra-școlare.

Ø Pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor în zonă, voi realiza un centru în care să funcționeze ateliere de creație și manufactură și voi înființa un Consiliu al Seniorilor,  astfel încât persoanele de vârsta a treia să își spună opiniile față de deciziile care se iau la nivelul primăriei, rolul consiliului fiind consultativ.

Ø Se va încheia contract pentru colectarea gunoiului menajer cu societatea de profil care desfășoară activități de salubritate în municipiul Tg-Jiu și se vor face eforturi pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Comandat de PNL Gorj,

CUI mandatar financiat: 21170006

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: