Locuri libere la Casa „Iris”

Persoanele care nu au un adăpost deasupra capului se pot găzdui la „Casa Iris”. Mai sunt libere peste 30 de locuri unde oamenii care nu au unde dormi se pot adăposti de frig. Chiar şi în situaţia în care se vor ocupa toate paturile, autorităţile dau asigurări că nu vor lăsa pe nimeni în stradă.

În prezent, la „Casa Iris” sunt 12 persoane. „Mai avem 16 locuri pentru femei şi 16 pentru bărbaţi. În fiecare dimineaţă, colegii îmi comunică dacă au fost aduse persoane peste noapte. Avem acum cazate 12 persoane, dintre care trei femei şi restul bărbaţi. Îi aşteptăm pe oameni, dacă nu au altă soluţie”, a explicat Alina Toader, directorul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu.

La Casa Iris, oamenii pot găsi adăpost pentru o perioadă de o lună, dar există şi posibilitatea şederii pentru persoanele care nu beneficiază de niciun sprijin mai ales în pragul sezonului rece. „Dacă ar fi să ni se ocupe toate locurile, lucru ce nu s-a întâmplat, avem şi alte soluţii, saci de dormit. Oamenii nu vor fi lăsaţi în stradă. Avem un regulament de funcţionare. Pentru persoanele care sunt din afara municipiului, perioada de cazare este de 7 zile în regim de urgenţă cu posibilitatea de prelungire până la 30 de zile”, a mai transmis Toader. (M.M.)

Vizualizări: 510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: