Campanie pentru vot corect la referendum. „Aruncă banii pe prostii”

Sute de persoane care au trecut miercuri dimineaţa prin Piaţa Centrală din Târgu Jiu au primit din partea poliţiştilor broşuri şi pliante cu privire la cadrul legal care reglementează desfăşurarea corectă a referendumului programat pentru sâmbătă şi duminică.

Poliţiştii i-au abordat pe trecătorii din Piaţa Centrală în jurul orei 10:00, când, teoretic, cei mai mulţi gorjeni vin să îşi facă piaţa. Agenţii nu au dus deloc lipsă de „muşterii”, oamenii fiind interesaţi de cele prezentate de aceştia, dar şi de riscurile la care se expune cineva care votează de mai multe ori sau acceptă mita electorală ca să se prezinte la urne.

Alegătorii au fost cu toţii de acord că votul trebuie să fie unul corect, chiar dacă unii dintre ei au declarat că nu ar avea nimic împotrivă dacă le-ar bătea cineva la poartă pentru a le lăsa o găleată cu nişte ulei sau zahăr în ea, cum se întâmpla nu de mult. „Dacă vine la poartă şi te roagă cu nu ştiu ce, normal că iei, chiar dacă ştii că nu votezi aşa cum îţi cere cel care vine la tine. Iei ce ţi se dă că oricum la cabina de vot tu eşti singur cu ştampila în faţa buletinului şi doar tu ştii cu cine votezi. Dar nu prea mai vin din ăştia cu găleţile, că înainte erau ai de la PDL care întreceau pe oricine. Şi acum am o giacă de pe la ei, bună rău că era călduroasă”, a spus un bătrân.

Stau acasă

Un alt gorjean a declarat însă că el a votat întotdeauna aşa cum a găsit de cuviinţă şi nu s-a lăsat influenţat de o pungă de zahăr sau un litru de ulei. „Eu oricum nu mă duc la referendum, că nu îmi convine tema, îl găsesc complet inutil, dar să mai şi vină la poartă cu nu ştiu ce ca să mă cheme, cred că mă iau după ei. Să nu văd pe nimeni pe la mine pe la poartă că aruncă oricum banii degeaba pe referendum”, a spus bărbatul. Acesta nu a fost singurul care a spus că rămâne acasă şi sâmbătă şi duminică, mulţi dintre cei abordaţi de poliţişti şi sfătuiţi să respecte legislaţia electorală declarând că nu se vor prezenta la urne.

„Nu o să mă duc domnule la vot pentru că se vor cheltui 40 de milioane de euro aiurea. Păi, asta ne trebuia nouă, să aruncăm 40 de milioane ca să stabilim că nu se poate face căsătorie între bărbaţi. Fiecare îşi trăieşte viaţa cum vrea, ce treabă am eu cu ei? Să fi pus banii ăştia la pensii, să îi fi dat la alocaţiile copiilor, nu să îi cheltuiască aşa aiurea, pe prostii din astea. Vedeţi-vă de treabă că va sta multă lume acasă, că nu avem noi treabă cu problema asta”, a spus un bărbat într-o discuţie cu un jandarm, la acţiune fiind prezent şi un reprezentant al Jandarmeriei, dar şi unul de la Centrul Judeţean Antidrog.

Acţiunea din Piaţa Centrală a fost coordonată de comisarul şef Gheorghe Zglobiu, din cadrul IPJ Gorj, care a menţionat că până în ziua referendumului campania va continua în speranţa că cele două zile de votare vor fi lipsite de incidente. Acţiunea poliţiştilor are loc în contextul în care votanţii care se vor prezenta sâmbătă şi duminică la urne pot să îşi exercite dreptul de vot la orice secţie din ţară. În alţi ani acest lucru a facilitat turismul electoral.

PEDEPSE

Pedepsele pentru cei care încalcă legea constau în amenzi sau chiar privarea de libertate, în funcţie de fapte condamnările prevăzute de legislaţie putând ajunge până la 3 ani.

Vizualizări: 723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: