Câţi câini periculoşi sunt în Gorj

1.865 de câini periculoşi sunt înregistraţi la nivelul judeţului Gorj. Poliţia Română desfăşoară acţiuni de prevenire a oricăror incidente în care sunt implicaţi câinii periculoşi sau agresivi şi de verificare a modului de respectare a legislaţiei privind regimul de deţinere al acestora.

În urma activităţilor poliţiştilor, s-a constatat faptul că nu în toate cazurile sunt respectate prevederile legislaţiei ce reglementează regimul câinilor periculoşi sau agresivi. Au fost cazuri de încălcare a modului de comercializare a câinilor periculoşi, cum ar fi cei din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog.

Potrivit legislaţiei, proprietarii sau deţinătorii câinilor periculoşi ori agresivi trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu şi să nu fi fost condamnaţi pentru comiterea vreunei infracţiuni contra persoanei. De asemenea, aceştia au obligaţia să depună la sediul poliţiei în a cărei rază teritorială este situat imobilul în care este deţinut câinele o adeverinţă în fotocopie, eliberată de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoriile prevăzute la art. 1, precum şi o declaraţie pe propria răspundere.

Câinii periculoşi nu au acces în localurile publice şi în mijloacele de transport în comun. (A.A.)

Vizualizări: 507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: