Lori Boian, din nou la conducerea UM Sadu

Fostul directorul al UM Sadu, Lori Boian, a ajuns din nou la conducerea instituţiei. Boian a fost numit, de ministrul Varujan Vosganian, administrator special al fabricii de armament, funcţie ce va fi exercitată paralel cu cea din Romarm. Lori Boian spune că-şi va continua proiectele începute pe vremea când era director, pe lista de priorităţi aflându-se Parcul Industrial şi separarea zonei Sadu I de zona Sadu II, unde nu se mai poate face producţie. Zilele următoare, Boian va convoca membrii Consiliului de Administraţie, pentru a gândi o nouă organigramă.

Lori Boian este administrator special al UM Sadu, în baza unui ordin emis de ministrul Varujan Vosganian în data de 10 iulie. Boian spune că îşi va continua proiectele începute în perioada în care a fost directorul fabricii de armament, principala sa obligaţie în noua funcţie fiind aceea de a lua toate măsurile pentru stingerea arieratelor. „Obligaţia principală a mea în calitate de administrator special al UM Sadu este aceea de a lua toate măsurile în vederea reducerii arieratelor. În primul rând voi continua proiectele începute pe vremea când eram directorul fabricii de armament. Voi urgenta transferul către Parcul Industrial, procedurile fiind încurcate întrucât trebuie reluate de fiecare dată când ni se cer noi documente. De asemenea, mă interesează creşterea contractelor şi a încasărilor, lucruri care deja au început să se realizeze. În momentul de faţă, se negociază un contract care va asigura venituri Uzinei Mecanice pentru o perioadă îndelungată”, a declarat Lori Boian.

Zona Sadu II nu va mai face producţie

Pe lista de priorităţi a lui Boian se află şi separarea zonei Sadu I de zona Sadu II, care a devenit neproductivă. Această separare nu va impune disponibilizări de personal. „Mă interesează să separăm zona Sadu I de zona Sadu II, ale cărei produse nu mai sunt cerute pe piaţă. Practic, acolo nu se mai poate face producţie, iar noi plătim impozit degeaba. Nu se pune problema de a face disponibilizări întrucât în zona respectivă nu mai avem decât nişte paznici. Pe noi ne interesează să creştem numărul contractelor. Având comenzi mari, personalul va avea permanent de muncă”, spune Boian. Acesta a mai precizat că are în vedere şi o nouă organigramă. „Zilele următoare voi avea o întâlnire cu cei din Consiliul de Administraţie pentru a gândi o nouă organigramă. Voi discuta cu actualul director pentru a întări schimbul II. Va trebui ca şi acest schimb să fie supravegheat la fel de atent ca schimbul I”, a declarat administratorul special al fabricii de armament.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: