Lovitură de stat în Guinea. Naţionala Marocului, sechestrată

Naționala Marocului, cu vedeta Achraf Hakimi în lot, este blocată în Conakry, Guinea, acolo unde are loc o tentativă de lovitură de stat. Selecționata marocană trebuia să joace luni cu echipa gazdă în preliminariile pentru calificarea la CM2022 din Qatar, zona africană.

Lovitura de stat din Guinea i-a făcut pe fotbaliștii din naționala Marocului să se teamă pentru viața lor! Președintele țării e capturat, iar marocanii caută să-și evacueze jucătorii. Vedeta celor de la PSG, Achraf Hakimi, și colegii săi de la naționala Marocului trăiesc pe viu lovitura de stat militară declanșată duminică în Guinea, după cum a informat Pro Sport. Tiruri puternice de arme automate au răsunat în centrul capitalei Conakry duminică și cei care au pus la cale lovitura de stat au anunțat că l-au capturat pe președintele Guineei, Alpha Conde.

Mohamed Makrouf, unul dintre oficialii Federației Regale de Fotbal din Maroc, a declarat pentru AFP că selecționerul Marocului, celebrul Vahid Halilhodzic, și elevii săi sunt „în siguranță într-un hotel situat puțin mai departe de zona în care există tensiuni. Oficialii marocani lucrează pentru a evacua echipa. Un avion se află deja la aeroport pentru această operațiune”.

„Suntem la hotel, auzim împușcături în apropiere toată ziua. Așteptăm permisiunea pentru a merge la aeroport, pentru moment suntem blocați. Ne așteaptă un avion, dar nu avem voie să plecăm. Și pentru a ajunge la aeroport durează 45 de minute, o oră. Când auzi împușcături afară, siguranța nu este garantată 100%.

Meciul este deja anulat. Mi s-a spus că există posibilitatea ca meciul să se joace în Maroc, dar nu știu. Deocamdată suntem blocați acolo, să vedem cum merge. Așteptăm. Sper că ne vom întoarce în Maroc înainte de întuneric. Nu avem informații despre adversarii noștri”, a declarat antrenorul marocanilor, Vahid Halilhodzic, pentru sursa citată.

„Suntem la hotel, auzim împușcături în apropiere toată ziua. Așteptăm permisiunea pentru a merge la aeroport, pentru moment suntem blocați. Ne așteaptă un avion, dar nu avem voie să plecăm. Și pentru a ajunge la aeroport durează 45 de minute, o oră. Când auzi împușcături afară, siguranța nu este garantată 100%. Meciul este deja anulat. Mi s-a spus că există posibilitatea ca meciul să se joace în Maroc, dar nu știu. Deocamdată suntem blocați acolo, să vedem cum merge. Așteptăm. Sper că ne vom întoarce în Maroc. Nu avem informații despre adversarii noștri”, a declarat antrenorul marocanilor, Vahid Halilhodzic, pentru sursa citată.

Într-un videoclip postat duminică, organizatorii loviturii de stat au anunțat că au închis deja granițele țării. În afară de Achraf Hakimi, în componența celor două naționale afectate de evenimentele aflate în derulare în Guinea se mai află printre alții Mohamed Bayo, de la Clermont, co-lider în clasamentul actual al celor mai buni marcatori din Ligue 1, precum și fratele mai mare al celebrului Paul Pogba, Florentin.

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: