Slujbele de Crăciun ar putea să se țină online. Ce spun gorjenii

Slujbele religioase de Crăciun ar putea să se țină online. Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”, iar recomandările fac parte dintr-un proiect ce a fost aprobat miercuri. Proiectul insistă asupra distanțării sociale și a folosirii măștilor de protecție ca măsuri de reducere a infecțiilor. Cetățenii nu văd cu ochi bun o astfel de inițiativă, afirmând că au nevoie de Dumnezeu și trebuie să meargă la biserică.

Vestea cum că ar putea participa la slujbe online, mai ales de sărbătorile de iarnă, i-a indignat pe cetățeni. Cei mai mulți spun că nu este normal să se ia o astfel de decizie, tocmai pentru faptul că nu au tablete sau conexiune la internet, dar chiar dacă le-ar avea, nu ar ști să le folosească.

”Nu este normal să se ia o astfel de decizie. Adică ei țin  magazinele mari deschise și pe noi nu ne lasă să mergem la biserică. Nu știm să folosim calculatoarele, nici internet nu avem (...) Avem nevoie de credință și de mersul la biserică. Unii dintre noi nu avem acces la internet sau la telefoane moderne.  Putem merge la copii, dar ce e aia să stai să te uiți pe internet la slujbe. Înainte oamenii mergeau la biserică”, au spus câțiva gorjeni.

Nici preoții nu sunt încântați de o astfel de inițiativă: ”Nu este o inițiativă bună. Mulți nici nu știu să folosească tabletele sau să intre pe internet. Oamenii ar trebui să vină la biserică, nu se compară cu slujbele online. Enoriașii respectă regulile, poartă mască de protecție și stau distanțați”, a spus un preot din Târgu Jiu.  

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: