Lucrări la spitalul din Târgu Jiu după tragedia de la Matei Balș

Incendiul de la Institutul „Matei Balș” nu rămâne fără urmări, pentru că tragedia s-ar putea repeta și în alte unități sanitare din țară.

La Gorj, șefii celui mai mare spital din județ au dispus lucrări la instalațiile electrice și de oxigen medicinal.

Astfel, pe data de 2 februarie, Spitalul Județean organizează o selecție de oferte în vederea atribuirii contractului de execuție lucrări de reparații curente la instalația de oxigen medicinal din imobilul unde funcționează temporar structura ATI Covid. Achiziția este una directă, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 67.500 de lei, fără TVA.

Apoi, pe 3 februarie, spitalul organizează tot o selecție de oferte pentru lucrări de reparații la secția ATI Covid, fiind vorba de „mărire goluri uși și instalații electrice”. În acest caz, investiția se ridică la aproape 250.000 de lei.

Iar pe 8 februarie, spitalul condus de Dumitru Vienescu anunță consultarea pieții în vederea prestării serviciilor de „evaluare tehnică a instalațiilor electrice”, pentru cele trei clădiri ale spitalului.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată.

Tragedia va aduce schimbări în sistemul de sănătate, susține ministrul Vlad Voiculescu. De săptămâna viitoare, spitalele vor fi obligate să aibă numerele de telefon ale rudelor pacienților în format electronic.

Vizualizări: 1,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: