Obligați să plătească acum salubritatea din anul electoral

Situație extrem de neplăcută pentru locuitorii din comuna gorjeană Samarinești. În anul electoral 2020, fostul primar și consiliul local au stabilit să reducă taxa de salubritate la un leu de familie, deși firma care adună deșeurile percepea 14 lei. Un control al Curții de Conturi impune noului primar să recupereze prejudiciul de 80.000 de lei. Un prim pas a fost majorarea tarifelor de salubritate.

Primăria comunei Samarinești a încheiat anul trecut un contrat cu o firmă de salubritate care se obliga să ridice gunoiul din gospodării.

S-a stipulat clar în contrat că fiecare familie trebuie să achite lunar 14 lei pentru acest serviciu, lucru care a fost ignorat de autoritățile locale. ”Fiind an electoral și din setea pentru voturi, vechiul primar nu a respectat acest contrat și, printr-o hotărâre a Consiliului Local, a stabilit ca fiecare cetățean să plătească un leu pe lună pentru gunoi. În felul acesta, cei de la Curtea de Conturi care au venit în control au stabilit un prejudiciu de 80.000 de lei, bani pe care mi-au pus în vedere să-i recuperez”, a declarat primarul din Samarinești, Iulian Giurgescu.

În acest context, primarul s-a văzut nevoit să actualizeze tarifele. Așa că, de la un leu de persoană, cetățenii din Samarinești vor plăti de anul acesta 8,5 lei pe lună de gospodărie, iar persoanele juridice 14 lei. ”Nu este vorba de o scumpire a gunoiului. Este vorba de o actualizare a tarifelor. Acest tarif trebuia perceput și anul trecut, dar fiind alegeri au crezut că mai pot păcăli oamenii. O să mă interesez care sunt demersurile pentru a-l acționa în instanță pe vechiul primar pentru a recupera prejudiciul de 80.000 de lei de la el și nu de la oameni, că nu oamenii sunt de vină. Cetățenii trebuie doar să plătească tariful prevăzut în contract”, a mai spus primarul din Samarinești.

Primarul din Samarinești a ținut să precizeze că fotografiile cu munții de gunoaie din comună care au apărut în spațiul public sunt din anul 2018.

Galerie foto


Vizualizări: 1,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: